(NaturalNews)

Тао Порчон-Линч може да балансира цялата тежест на тялото си върху нейните предмишници, вдигайки цялото си тяло успоредно на пода, без да е необходима подкрепа от краката ѝ. Тя се занимава и с танци с партньори на половината на възрастта ѝ.

Какво толкова?

Ами тя е на 95 години.

Порчон-Линч, ясно демонстрира, изключителна гъвкавост, издръжливост и енергия, което улеснява да се разбере защо е била учителка по йога в продължение на повече от 20 години. Всъщност, тя продължава да държи титлата Световен Рекорд на Гинес, като „най-старият учител по йога в света,“ здравословен навик, който открива като младо момиче, докато живее в родната си Индия.

Тайната на дълголетието

Да останем активни. Порчон-Линч, която е спечелила конкурс по време на Втората световна война „най-добрите крака в Европа“ и имала няколко действащи кариери  като модел и актриса в Париж и Америка казва, че да останем активни е ключът към младостта и подвижността. „Йогата и танците“, обяснява тя, „са нещо, което живее в мен и ме кара да се изправям пред света. Ще преподавам йога, докато вече не мога да дишам, след това ще ме откара до следващата планета.“

Тя също така, взема редовни уроци по танци, медитира, преподава в установени центрове по йога като Център Крипалу и Интегрален Институт по Йога в Ню Йорк и води международни йога пътувания.

Вегетарианска диета, никакви лекарства

„Аз съм вегетарианец“, казва тя. Тя обяснява, че се храни с малки порции през целия ден (тя има тенденция да предпочита грейпфрут за закуска) и често се радва на богати на витамини пресни плодови сокове. Порчон-Линч също вярва в силата на антиоксидантните свойства на чая.

Тя казва: „Рядко се разболявам или уморявам“. „В днешно време се разчита твърде много на лекарства. Чрез изучаване на йога, аз мога да се лекувам. Не взимам никакви добавки – нито витамини, калций или нещо друго. Не взимам никакви лекарства за каквито и да е медицински състояния. Рядко вземам дори аспирин.“

Правене на това, което те прави щастлив

В допълнение към това да останем активни, тя предполага, че щастието действа като фонтан на младостта. Вярна на това, което много хора често четат, но за съжаление пренебрегват, намирането на вашата страст е свързано с вътрешното щастие. Не е тайна, какво вълнува душата ѝ. „Йогата“, казва тя, „осветява деня ми“, като работи със своите 400 йога студенти от целия свят.

Да не се отказваме

За съжаление, най-старата учителка по йога в света е имала нужда от операция на тазобедрената става, когато е била в 80-те си години. На тази възраст, особено много хора в крайна сметка имат нужда от проходилки и са принудени да се откажат от своето ежедневие, което може да включва упражнения. Не за Порчон-Линч, която, един месец след нейната хирургия, преподава йога отново. „Не вярвам в отдаването на моя живот на възрастта и счупени кости. Вярвам, че нищо не е невъзможно.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×