Плодове

До сега всеки знае колко е важен начинът на хранене за здравето. Храните, които се консумират, както и количествата, често имат дълбок ефект върху състоянието на тялото. Разбира се, избягването на излишната мазнина, захар и добавки е един компонент на добро хранене.

Високо киселинните храни водят до дисбаланс на тялото

Консумирането на храни, които са с високо алкалнo съдържание помага за запазване на елементите на тялото в баланс. Като цяло, хората консумират прекалено много протеини в диетата си, до толкова, че те заемат мястото на другите хранителни вещества. Много от най-популярните начини за получаване на протеин, и не случайно някои от най-предпочитаните храни, са животинските продукти. Месото, млечните продукти, както и зърнените продукти са тези, които често произвеждат киселини. Тези киселини могат да объркат нивата на PH на тялото.

Ефекти на диета с високо съдържание на киселини

Някои изследвания са показали, че диета с високо съдържание на киселини може да доведе до образуването на болезнени камъни в бъбреците. В допълнение, прекалено много киселина в храната, която се среща също и в преработените храни, като пакетирани закуски и други полуфабрикати, може да намали нивото на енергия. Това вероятно се дължи на усилията, през които трябва да премине тялото, за да разгради тези кисели храни. Консумирането на големи количества от тези видове храни е свързано още и с понижена имунна система.

Високо алкални храни

Въпреки че е най-добре да се ограничи количеството на киселите храни, които се ядат, алкалните храни могат да се консумират в по-големи количества. Тези храни включват тофу и други соеви продукти, някои ядки и семена, както и повечето плодове и зеленчуци, така че се насърчава яденето на големи количества. Не само, че тези храни помагат да се балансират ефектите от консумираните киселинни храни, но също така те предлагат множество ползи.

Ползите от диета с високо съдържание на алкални храни

В допълнение към по-високи нива на енергия, както и тласък на имунната система, хората, които се хранят с диета с високо съдържание на алкални храни също могат да получат и други ползи. Болката и възпалението могат да бъдат намалени, когато киселините храни не използват тези минерали, които помагат на организма да се справи с тези проблеми. Магнезият например, се използва от организма за неутрализиране на ефектите на киселините. Ангажирането на този минерал, обаче, означава, че не може да се използва от организма за намаляване на болката и възпалението усещани в ставите.

Живейте грациозно с алкална хранителна диета

Поради неефективното функциониране на клетките, когато са изложени на киселинни храни, може да бъде по-трудно за клетките да се възстановят. Това може да доведе до преждевременно стареене. Яденето на алкални храни може да осигури повече кислород и да помогне на организма да се освободи от токсините по-лесно, което води до по-здрави клетки и по-младежки вид.

Както и при всяка промяна в хранителните навици, най-добре е да добавяте новите храни бавно. Това дава на организма възможност да се коригира постепенно.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×