дете-алергия-цветя

Над половината от населението има алергии. Най-честият симптом е ринит, който включва сърбеж в носа, запушване, течащ нос, кихане и сърбеж в очите. Като цяло, общи алергени, веществата, на които реагирате, могат да включват треви, плесен, прах и дървесни полени. Възпалението и освобождаването на хистамин от тялото са причина за дискомфорта, свързан с алергиите. Ако имате алергия сте е три пъти по-застрашени да развиете астма.

Преди четиридесет години, алергиите и астмата са били сравнително редки заболявания. Защо тяхното разпространение скача до небето при последните няколко поколения? Водещата теория е прекалено дезинфектирана среда и прекалената употреба на антибиотици. Ето защо, нашата имунна система не работи правилно, обърква се и реагира на приятелите и враговете на тялото по един и същи начин.

Един от отговорите може да са храните, които ядем. Много храни, които ядем, може да предизвикват възпаление, а в същото време не ядем достатъчно противовъзпалителни храни, за да го спрат. Преработените, предварително опаковани храни и така наречените бързи храни са с по-високи транс-мазнини и омега-6 мазнини, причиняващи повече свободни радикали и други вещества насърчаващи възпалението. Добрите хранителни мазнини, като Омега-3 мазнини и повече зеленчуци и плодове, са страхотни пожарникари, в гасенето или намаляване на възпалението.

Храни за намаляване на симптомите на алергия и даващи на тялото ви противовъзпалителни антиоксиданти от които то се нуждае, включват:

Студеноводна риба, като сьомга, веднъж или два пъти седмично. Сьомгата е богата на Омега-3, особено ако тя е уловена дива, а не отглеждана във ферма.

Зеленчуци – Яжте много зеленчуци с високо съдържание на фибри, като спанак, зеле, алабаш. Други зеленчуци с високо съдържание на фибри са броколи, карфиол, лук и чесън.

Плодове с високо съдържание на фибри са всички горски плодове като ягоди, боровинки, къпини, череши, грозде и дори киви.

Добавки, които могат да помогнат при алергии – Кверцетин – антиоксиданти, намерени в ябълки и лук, които намаляват възпаление и стабилизират мастните клетки, които се увеличават с алергичните реакции.

Магнезият е от съществено значение за отпускане на мускулите и може да намали тежестта на астматичен тип реакции.

Разбира се, Витамин С помага за намаляване  отделянето на антихистамини и облекчава възпалението. Цинк и витамин E може да помогнат за намаляване  развитието на алергии и астма, започвайки от новородените до възрастните.

 

Автор: Cindy Burrows

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×