цигара

Хората се опитват да откажат цигарите в продължение на десетилетия и то с добри основания. Вие вероятно сте наясно с това колко лошо е тютюнопушенето за здравето ви, но отказването е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. За много хора отказването на цигарите е нещо, което са опитвали и не са успявали на няколко пъти. Но знаете ли, че всъщност има редица здравословни и естествени начини, които да подпомогнат в опитите ви да спрете да пушите? Ето някои от най-добрите от тях. 

Овесени ядки

Овесените ядки са наистина добри за вашето здраве по редица начини. Те са всъщност добри за вас, дори ако не може да се откажите от вредния навик на тютюнопушене, тъй като включват редица хранителни вещества, които могат да намалят запушвания в артериите, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и намаляват стреса. Това означава, че те имат някои ключови предимства за тези, които се опитват да откажат цигарите, но не са съвсем успели все пак да го направят.

Овесените ядки може също директно да подпомогнат вашите опити за отказване, тъй като те съдържат екстракти, които биха могли да облекчат симптомите на абстиненция.

Женшен

Женшенът е доказан, че намалява последиците от тютюнопушенето, тъй като той може да ограничи отделянето на химическо вещество, наречено допамин. Това е веществото, което обикновено кара хората да се чувстват добре след изпушването на цигара. Ако пушенето вече не ви кара да се чувствате толкова добре, тогава желанието да го правите ще бъде по-малко.

Разликата между билкови и електронни цигари

Съществуват известен брой растителни заместители на цигари, които се стремят да заместват пушенето, докато се измъкнете от пристрастяването. Ползата от тях е, че те не съдържат същите канцерогени като обикновените тютюневи цигари. Вероятността за пристрастяване към тях е по-малка и те не съдържат никакъв никотин.

Някой от вас вероятно ще поспори относно това колко „естествена“ е електронната цигара и как тя би помогнала, когато се опитвате да се откажате от тютюнопушенето. Въпреки че тя може да не е напълно естествено ключово предимство, което предлага, че съдържа никотин без много от другите лоши химикали, които имат нормалните цигари. Това означава, че в случая тя е по-малкото зло. Когато се комбинират с редица други естествени средства, електронните цигари може да бъдат най-доброто оръжие срещу тютюнопушенето. И вие можете да ги използвате на закрити пространства.

Валериан

Валерианът е силно успокояваща билка, която може да намали стреса и тревожността заедно с релаксиране на мускулите ви. Ето защо е много полезно използването ѝ, когато се опитвате да се откажате от пушенето. Тя помага да се справите с някои от свързаните с това проблеми, като тревожност, безпокойство и безсъние.

Има редица  природни средства, които могат да ви помогнат. Спирането на цигарите е трудно, но е едно от най-добрите неща, които може да направите за вашето здраве. Дали ще решите да използвате електронните цигари, лепенки или други подобни методи – правилната комбинация от билки и хранителни вещества, може да  направи отказването от тютюнопушенето много по-лесно.

Автор: Peter Ellington

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×