Те продължават да засягат външния ви вид и дори да ги премахнете с помощта на скъпи продукти, те ще се появят отново след няколко дни, нали? Те са черни точки, често срещан проблем на кожата, който засяга много хора, особено жени и тийнейджъри.

Вместо да се използват тези скъпи лечения, някои естествени средства са много по-ефективни и ще се справят с вашите проблеми без никакви странични ефекти.

Ето една маска, която можете да направите у дома само с 2 прости съставки, за да премахнете черните точки.

Съставки:

  • 2 супени лъжици мляко
  • 1 супена лъжица неовкусен желатин

Как се прави?

Смесете съставките в купичка и след това загрейте на котлона в продължение на около1 минута.

Използвайте тази топла смес върху засегнатата област, оставете в продължение на 15-20 минути.

Отстранете маската внимателно и ще откриете, че черните точки са останали на маската.

Натурални продукти като този са винаги за предпочитане. Сами ще се убедите в ефективността на тази маска.

Има и още естествени съставки и домашни средства, които можете да използвате, за да се избавите от черните точки. Всички те са безопасни за употреба. Само внимавайте да не търкате кожата си прекалено, за да не предизвикате обриви.

Още натурални средства за борба с черните точки

1. Яйчен белтък + мед

Смесете 1 чаена лъжичка суров мед в един яйчен белтък и нанесете сместа върху лицето си. Почистете с топла вода след 15 минути.

2. Лимонов сок + канела на прах

Смесете 2 супени лъжици лимонов сок с 2 супени лъжици канела на прах и ще получите гъста паста. Нанесете тази паста върху лицето. Изплакнете с топла вода след 15 минути.

3. Сок от мента + куркума на прах

Направете смес от 1 супена лъжица куркума на прах с 2 супени лъжици сок от мента. Нанесете пастата и оставете за 15 минути. Изплакнете с вода.

4. Овесена каша + доматен сок + мед

Смесете 2-3 супени лъжици овесени ядки с 2 супени лъжици доматен сок и една чаена лъжичка мед, за да се получи паста. Нанесете и изплакнете с вода след 15 минути.

5. Черен пипер + кисело мляко

Смесете 1 супена лъжица смлян черен пипер в 2 супени лъжици кисело мляко. Намажете тази смес на лицето си. Измийте след 10-15 минути.

6. Лимонов сок + розова вода

Смесете 1 чаена лъжичка лимонов сок с 1 супена лъжица розова вода. Почиствайте лицето си с този разтвор всеки ден. Ще забележите подобрение в рамките на няколко дни.

7. Сода за хляб

Смесете 1-2 супени лъжици сода за хляб във вода, за да се получи гъста гладка паста. Масажирайте пастата с кръгови движения върху засегнатото място за няколко минути. Изплакнете с вода и нанесете овлажняващ крем, тъй като содата за хляб може да направи кожата ви суха.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-beauty-trick-2-ingredient-facemask-get-rid-blackhead-effectively/

Напиши коментар

Добави обява

×
×