Ракът на гърдата е обща заплаха за жени по целия свят. Той все още се смята за водеща причина за смъртните случаи от рак при жените, въпреки наличието на подобрени диагностични умения и ефективни възможности за лечение. Днес няколко проучвания са доказали, че естествените варианти за лечение са предпочитани от много пациенти. Природните лечения използват билки или добавки. Те могат също да бъдат използвани в комбинация с други лечения като химиотерапия за да се предотвратят техните странични ефекти. Някои често използвани вещества в естественото лечение на рак на гърдата, са:

Черен кимион

Nigella sativa, по-известна като черен кимион, е лек за почти всичко. С антиоксидативни и противовъзпалителни свойства, той помага на пациентите с рак на млечната жлеза и води до положителни резултати. Масло от черен кимион се втрива върху засегнатия участък три пъти на ден, а също може и да се консумира като смес със сок от моркови. Черният кимион също предпазва от щетите, нанесени от радиация, а тимохинон, вещество в черния кимион, е известно за намаляване  размера на рак.

CoQ10

Коензим Q10 е намерен в месо, риба, зеленчуци, плодове и рапично и соево масло. Основната функция на CoQ10 е да подпомага имунната система и да действа като антиоксидант. Той има защитно действие върху кожата на гърдата. Намира се в ниски нива в храните, но ако се приемат храни с CoQ10, те увеличават способността на организма да създава това полезно, противораково вещество.

Куркума

Това вещество с антиоксидантни свойства е член на семейството на джинджифила. Неговите корени съдържат куркумин, което е противовъзпалително средство. Куркуминът предотвратява растежа на ракови клетки на гърдата и катализира апоптоза.

Женшен

Женшенът, билка, открита в зеления чай и някои обогатени напитки. Известно е, че инхибира растеж на раковите клетки. И трите вида женшен – Американски, Корейски и Китайски – са признати за еднакво ефективни. Не се намира естествено в хранителни източници, но може да бъде въведен в диетата по различни начини. Популярен е под формата на чай.

Индол-3-карбинол

Индол-3-карбинол е член на семейството на глюкозинолати. Установено е естествено в кръстоцветни зеленчуци и под формата на хранителни добавки. Индол-3-карбинол ограничава рак на гърдата, клетъчен растеж и е обещаващо химиопрофилактично средство.

Кверцетин

Често се среща в ябълки, грозде, плодове, зеленолистни зеленчуци и билки. Кверцетинът е флавоноид. Той притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които са доста полезни за пациенти с рак на гърдата. Важно е да се отбележи,  че флавоноидите имат химиопрофилактични свойства, а кверцетинът, по-специално, унищожава свободните радикали.

Мелатонин

Мелатонинът е хормон, отговорен за регулиране на цикъла на съня. Намерен в изобилие в банани, зелен чай, бадеми, ориз и овес, мелатонинът е органично хапче за сън. Той увеличава преживяемостта при пациенти с напреднал рак на гърдата и инхибира растежа на рак на гърдата. Предозирането, обаче, може да бъде вредно. Препоръчва се 20-40 мг дневна доза мелатонин. Мелатонинът се насочва към естрогени и се счита за антиестрогенно лекарство.

Ресвератрол

Установено, е че ресвератрол действа като естроген-рецептор, което означава, че той потиска естрогена, който причинява рак на гърдата. Намира се в червено грозде, червен или лилав гроздов сок, фъстъци, боровинки и червени боровинки. Смята се, че ресвератролът е добър като предпазна мярка срещу развитието на рак на гърдата.

Сулфорафан

Намерена в броколи, брюкселско зеле и зеле – наред с други кръстоцветни зеленчуци – сулфорафан е известен, че се насочва към раковите стволови клетки. Не само, че сулфорафан убиват раковите клетки, но също така той „предотвратява нови тумори“. Друго изследване показва, че сулфорафан инхибира растежа на рак на гърдата и води до апоптоза.

Витамин А

Витамин А или неговата окислена форма, Ретинол. Изследвания доказват, че приемът му намалява риска от рак на гърдата с 17%. Друго проучване показва, че приемът на витамин А може да инхибират рак на гърдата в ранен стадий. Черен дроб, сладки картофи, масло, моркови, листни зеленчуци и сушени кайсии са богати на този витамин.

Витамин D3

Активирана форма на витамин D, витамин D3 е създадена от тялото при излагане на слънчева светлина. Жените, които имат недостиг на витамин D3 са в много по-голям риск от развитие на рак на гърдата, отколкото тези, които не са. Те също така са склонни към злокачествени тумори. Този витамин също инхибира ангиогенезата при рак на гърдата. Витамин D може да се намери в изобилие в гъби, риба и рибни продукти, яйца и говежди черен дроб.

Мнение на д-р Адем

Рискът от рак на гърдата ще ви накара да вземете всички необходими и полезни мерки за предотвратяване на възникването му в по-късна възраст. Това включва конвенционални, както и природни средства за укрепване на защитните сили на организма. Всички естествени съставки са били използвани при пациенти с рак, с добър резултат. Всички те се вземат в храни, както и хранителни добавки. Във всички случаи, Вашият лекар трябва да ги одобри. Експерти в онкологията препоръчват използването на естествени възможности за лечение на рак на гърдата, за да се подобри резултатът и да се намалят потенциални странични ефекти.

Автор:  Dr. Adem Gunes

Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-treatment-breast-cancer/

One thought on “Натурално лечение на рак на гърдата”
  1. Най-перспективните естествени противоракови средства са съдържащите се в някои гъби инхибитори на синтеза на РНК и белтъци в клетките аманитин, ореланин, болесатин. Те също макар и по-малка степен подтискат и синтеза на ДНК. Като резултат раковите клетки не могат да се размножават и загиват.

Напиши коментар

Добави обява

×
×