Захар

(NaturalNews)

Какво ще стане ако откриете, че храната, която консумирате има същия ефект върху тялото ви като силно незаконните наркотици и може да доведе до пристрастяване, ненаситно желание, хронична дегенерация и дори смърт? Задълбочени изследвания показват, че консумацията на захар има същия ефект върху тялото, като вземане на хероин и кокаин.

Хероинът е бяло кристално вещество, извличано от морфин. Захарта е бяло кристално вещество, най-често рафинирано от генетично модифицирана захарна тръстика. И двете са силно пристрастяващи, променящи мозъка и бързо се променят и свързват с μ опиоидните рецептори и бета ендорфин, които произвеждат скандалния „еуфоричен“ ефект. Предозирането или продължителната консумация на хероин може да бъде фатално. По същия начин, непрекъснатото потребление на захар допринася за водещите причини за смърт в Америка, включително сърдечни заболявания, рак, диабет тип 2 и възпалителни заболявания.

Пристрастяването към захарта е истински феномен, засягащ все по-голям брой американци. В интервю за CBS News 60 Минути д-р Робърт Луис (ендокринолог в Калифорния) заявява това, което се потвърждава от многобройни изследвания „захарта е толкова пристрастяваща, колкото кокаина.“

Захарта води до същите „повдигащ“ ефект, зависимост, глад и симптоми на абстиненция като нелегалните наркотици

Това, което причинява повдигащия ефект за зависимите към хероина са молекулите в него, намиращи своето удобство в рецепторите бета-ендорфин. Захарта произвежда подобен повдигащ ефект като стимулира организма да произвежда повече бета-ендорфини. Този невротрансмитер се отърва от чувството за безнадеждност, депресия, изолация и ниско самочувствие, докато ефектът му не свърши и причини друго силно желание за захар.

Няколко проучвания заедно с Neuroscience Behavioral Review потвърждават, че консумацията на захар също води до невро-химични изменения на допамин в мозъка, които наподобяват тези, произведени от наркотици като хероин и кокаин. Тези вълнения на допамина предизвикват поведенчески промени, зависимост към захар, намалена активност на рецепторите, водеща до пресищане, симптоми на абстиненция и с течение на времето причиняват нисък допамин. И така продължава цикълът на жадуване за захар, консумация на захар и използване на захар, за да се запълни празнотата да се „чувстваме-добре“.

Въпреки че захарната индустрия би искала да го отрече, рафинираната захар е химикал, който се вмъква в преработените храни, за да закачи потребителите. Премахването на захарта от живота ви, като всяка зависимост, може да бъде по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. Megan Heimer

By admin

2 thoughts on “Науката разкрива, че захарта е толкова пристрастяваща, колкото главните нелегални наркотици”

Напиши коментар

Добави обява

×
×