Ново проучване, публикувано от изследователи от Изследователския институт на Scripps във Флорида, определи, че начинът, по който грипните ваксини се правят, практически от самото начало, води до тяхната неефективност.

Това е свързано с начина, по който разработчиците на ваксини използват яйца от пилета като инкубатори за отглеждане на грипния вирус от даден сезон – практика, която сама по себе си е противоречива, поради факта, че използването на пилешки ембриони във ваксини е свързано с причиняване на алергии от яйца.

През последните 70 години производителите на ваксини инжектират грипни вируси в пилешки яйца, за да им дадат време да се размножават. След като тази репликация приключи, течността се изцежда от яйцата и вирусът се извлича – самите яйца функционират като изкуствена среда за растеж, където процъфтяват грипните вируси.

Но според констатациите от това ново проучване, публикувано в списанието с отворен достъп „PLOS Pathogens“, пилешкото яйце всъщност води до разрушаване повърхността на грипните вируси, което ги прави по-малко ефективни по-късно при инжектирането в човешките тела.

„Сега можем да обясним – на атомно ниво – защо производството на ваксини на базата на яйца причинява проблеми“, заяви един от главните автори на изследването Николас Ву.

Начинът, по който ваксините масово се произвеждат, ги кара да мутират, което ги прави безполезни

За изследването Ву и неговите колеги тестват прогресията на вируса на грип H3N2, тъй като той се инкубира в пилешки яйца. H3N2 е един от няколкото вида грип, който е станал по-разпространен и вирулентен, поради което обикновено се намира в грипни ваксини всяка година.

Използвайки техника за изображения с висока разделителна способност, известна като рентгенова кристалография, екипът установява, че ключов протеин във вируса се променя толкова много по време на инкубацията на пилешко яйце, че вече не е съвместим с човешките. Всъщност, крайният резултат е, че клетките на птиците, вместо човешките клетки, в крайна сметка, се превръщат в по-съвместими.

Тази мутация е описана в проучването като L194P, която се среща в хемаглутининовия гликопротеин на H3N2, известен също като НА. Смята се, че напълно разстройва областта на протеина, която човешката имунна система може да разпознае, което я прави напълно неефективна.

За да бъде ваксината срещу грип (или която и да е друга ваксина) считана за ефективна, тя трябва активно да предизвика имунен отговор в тялото, което води до създаването на антитела, които да се справят с истинския вирус. Но H3N2 мутацията, която се дължи на конвенционалните инкубационни процедури по време на производството на ваксини, оставя вируса импотентен, така да се каже.

„Всички грипни вируси, произведени в яйца, трябва да се адаптират към растежа в тази среда и по този начин да генерират мутации, за да растат по-добре„, призна Ян Уилсън, професор по структурна биология в TSRI и главният автор на изследването.

В допълнение, колегата му Ву призова производителите на ваксини да „обърнат внимание на тази мутация“ и да работят върху решение. Той и колегите му заявиха, че други методи за производство на ваксини, които ще ги направят по-ефективни „сега се използват и изследват“.

„Има огромна нужда от изследвания за грипната ваксина“, се казва в съобщението на Ву.

Неефективността на грипните ваксини не е нищо ново, разбира се. „Natural News“ издава измамите с грипна ваксина в продължение на години, като отбелязва, че хората поемат огромен риск всеки път, когато приемат телата им да бъдат инжектирани с грипни вируси, които освен неефективните вируси често съдържат живак (Thimerosal), алуминий и различни други токсични помощни добавки.

 

Автор: Ethan Huff

Източник: https://www.naturalnews.com/2017-11-02-scientific-proof-flu-vaccine-found-to-be-completely-ineffective-because-of-how-it-is-made-new-study-finds.html

Напиши коментар

Добави обява

×
×