Неваксинираните деца са по-малко предразположени към заболяване: Проучване

(NaturalNews)

Проучване от Нова Зеландия публикувано още през 1992 година, което не е много известно показва, че неваксинираните деца са по-здрави и по-малко предразположени към заболяване от ваксинираните деца. Противно на това, което е широко прието за ваксините – че те защитават децата чрез изграждане на имунитет, който иначе не би съществувал –  изследванията показват, че всъщност, ваксинираните деца е много по-вероятно да страдат от хронични заболявания като астма, екзема, възпаление на сливиците и множество други заболявания, в сравнение с техните неваксинирани връстници.

Откъс от проучването от VacTruth.com обяснява изследването, което е проведено от Обществото по Информираност на Имунизациите. Били са раздадени въпросници на членовете от групата, техните приятели и колеги и други, които разпитват за имунизационния статус и неща, като това дали децата са били кърмени или не, с какво се хранят и кои болести са присъствали. Повече от 245 семейства са отговорили на анкетата, като са предоставили данни за 495 деца.

От този брой, 226 от децата са били ваксинирани в съответствие с правителствените препоръки, а останалите 269 са били без ваксини. Възрастта на участниците варира от бебета само на две седмици до 46-годишна възраст. 81 от участващите семейства са имали както ваксинирани, така и неваксинирани деца, предлагайки още по-директно сравнение в домакинствата за потенциалните разлики в нивата на заболяването и честотата.

“Анкетираните са били помолени да предоставят година на раждане, пол, получени ваксинации, дали или не детето е страдало от редица хронични заболявания (астма, екзема, ушни инфекции, повтарящи се тонзилити, хиперактивност, диабет и епилепсия) дали са се нуждаели от тимпаностомична тръба, дали са имали тонзилектомия, или са развивали бавно двигателните умения (ходене, пълзене, сядане и т.н.) “, пише Сю Кларидж в доклад на проучването.

Тя добавя: “Родителите предоставиха и информация за кърменето и храненето с шише и кога са отбити децата ако са кърмени”.

Няма наблюдавани случаи на епилепсия, сред неваксинираните деца

Интересното е, че въз основа на анализите на тези данни е установено, че 92 процента от децата, които са изисквали операция на сливиците за тонзилит са били ваксинирани за морбили, вероятно с комбинация морбили, заушка и рубеола, известна също като MMR. Ваксинираните деца също са били много по-склонни към развитие на заболявания като астма, ушни инфекции и дори увреждане на моторните умения.

Било е открито, че случаите на екзема сред ваксинираните деца са повече от два пъти, отколкото при неваксинираните деца, докато процентът на хиперактивност сред ваксинираните деца е почти четири пъти по-висок от този на неваксинираните деца. Открито е също, че ваксинираните деца са били повече от четири пъти по-вероятно да развият ушни инфекции, отколкото неваксинираните деца, докато процентите на астма при ваксинираната група са повече от пет пъти по-високи от групата на неваксинираните.

Истинската новина обаче е пълната липса на епилепсия сред неваксинираните деца. Докато общият размер на двете групи е наистина малък, като неваксинираната група е по-голяма, при неваксинираните деца не се наблюдава нито един случай на епилепсия, а четири от ваксинираните деца имат състоянието. Нито едно от неваксинираните деца не изисква тонзилектомии, докато шокиращо, 12 от ваксинираните деца ги изискват.

“Въпреки че това е много ограничено проучване, по-специално по отношение на броя на неваксинираните деца, които са били замесени и обхвата на разследваните хронични заболявания, то предоставя солидни научни доказателства в подкрепа на доста анекдотични доказателства, че неваксинираните деца са по-здрави, отколкото техните ваксинирани връстници, ” пише Кларидж в заключение.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

Превод от английски на български5 Коментара на Неваксинираните деца са по-малко предразположени към заболяване: Проучване

 1. Neli Fitkova каза:

  Глупости!

  • Buda Life каза:

   Здравейте г-жа Фиткова,
   Едно е да кажете “Глупости”, но по зряло е да споделите “Не мога да повярвам”.
   И аз като Вас не мога да видя тока, не виждам вятъра, не мога да докосна слънчевите лъчи, но….. и трите имат огромна сила и власт над ежедневието ни 🙂 ! Повярвайте, не всичко трябва да се вижда за да съществува (Любовта например), или за да ни прави по-здрави (природните закони: правилно хранене, дишане, упражнения и почивка =правилен живот без негативни емоции).
   Бъдете благодарна за това, което сме и което имаме сега! Намасте (демек “всички сме едно” =една енергия).

 2. Plamen Rantchev каза:

  Абсолютно вярно!

 3. Казакова каза:

  ваксините са геноцид,особено сегашните ,които са комбинира,изключително много са,а ММР е една от най-увреждащите за детския организъм от всички,другата е за човешки папилома вирус.Гледайте филма “Ваксиниран”,вече е със субтитри и тогава се изказвайте,че написаното в статията е глупости,човек трябва да се да се информира,а не да вярва сляпо на “лекарите”,на които им се плаща да увреждат

 4. Galina каза:

  Sujalqvam, 4e predi 40 godini vaksinirah sina mi protiv variola. Ako znaeh tezi ne6ta nqma6e da napravq tazi glupost. Sled vaksinata toj be6e blizo do smurtta, edva ocelq s bojiqta pomo6t. Ne vqrvam na lekarite za6toto sa merkantilni i mislqt samo za pari. Ne imunizirajte decata si, ne gi izmu4vajte izli6no, tova e ot moq opit.

Вашият коментар