ябълков-оцет-ябълка

(NaturalNews)

Малко естествени вещества получават повече положителни отзиви от вестници, списания и сайтове за социални медии от ябълковия оцет и меда. Дори самостоятелно, те дават на тялото някои невероятни ползи за здравето. Например, ябълковият оцет е чудесен за здравето на храносмилателната система и може да се използва локално за лечение на редица кожни заболявания като изгаряния, пърхот или малки порязвания и ожулвания. Медът е широко използван още от времето на древните египтяни заради своите лечебни свойства, и дори и днес той е важно оръжие в съвременната борба с труднозарастващи рани, като тежки изгаряния или диабетни язви. Нито един здравословен сайт не е пълен, без информация за тези две невероятни вещества. Въпреки това, когато ябълков оцет и мед се използват в комбинация един с друг, техните лечебни свойства се засилват и те могат да подкрепят здравето на тялото по някои наистина невероятни начини.

Намалено възпаление

Едно неизненадващо нещо, което до голяма степен може да направи комбинацията от мед и ябълков оцет е намаляване на възпалението в тялото. Това помага на две нива. Първо, то може да направи управлението на хронични възпалителни състояния като артрит или улцерозен колит по-лесно за постигане. Второ, предотвратяването на възпаление може да избегне появата на други тежки хронични заболявания като диабет или болест на сърцето.

По-добро храносмилане

Тази комбинация от мед и ябълков оцет е чудесен начин за подобряване на храносмилането и работи по няколко различни начина за постигането на това. Това е чудесно за лечение и превенция на проблеми като киселини в стомаха, киселинен рефлукс и свръх киселинност в стомаха. Комбинацията може да помогне за лечение на забавени изхождания и предотвратяване на проблеми, като поява на хроничен запек. Тя дори може да подкрепи оралното здраве и да прогони проблеми като лош дъх! Накратко, това е чудесен тоник за цялата храносмилателна система.

Подобрено сърдечно здраве

Това динамично дуо е в състояние също да  подобри здравето на сърцето. Редовната консумация на микса мед и ябълков оцет е доказана, че подобрява нивата на холестерола (и по-важно, съотношението между добрия и лошия холестерол), а също и намаля  високото кръвно налягане, което е основен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Косвено, това също така помага за насърчаване  здравето на сърцето, чрез намаляване на теглото, тъй като затлъстяването е друга често срещана причина за сърдечни проблеми.

Поуката тук е, че докато ябълковият оцет и медът, са чудесни за здравето сами по себе си, заедно те са една наистина страхотна комбинация, която може да предотврати и лекува различни здравословни проблеми, много от тях хронични и тежки. Те са лесно достъпни във почти всеки магазин за хранителни стоки и може вече да се спотайват в шкафа или килера ви! Опитайте тази комбинация днес и започнете да жънете всички невероятни ползи, които подкрепят здравето в дългосрочен план.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

One thought on “Невероятни ползи за здравето от ябълков оцет и мед”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *