Повечето хора изсипват сока от киселите краставички или туршия в мивката. Ако сте един от тези хора, тази статия ще ви покаже защо изхвърлянето му е голяма грешка.

Този сок съдържа електролити, хранителни вещества и антиоксиданти. Редовното пиене на сок от кисели краставички или туршия, може значително да подобри здравето. Тук са посочени няколко ползи.

Лечение и предотвратяване на мускулни спазми

Този сок съдържа оцет и калциев хлорид – тези две съставки, ще направят помогнат на организма да абсорбира калий и натрий. Следователно, това ще намали риска от  спазми. Това е една от причините, спортистите да пият сок от кисели краставички или други туршии преди и след игра.

Проучване е установило, че пиенето на този сок предотвратява електрически индуцирани мускулни крампи.

Сокът е по-добър от енергийните напитки

Предотвратяване на спазми не е единствената причина, поради която атлетите го пият. Сокът възстановява електролитите много бързо, заради високите нива на натрий.

Лечение на стомашни разстройства

Не бъдете скептични. Сокът съдържа оцет, който успокоява стомашни разстройства. Пийте сок от туршия или кисели краставички следващия път, когато имате стомашно разстройство.

Синдром на неспокойните крака

Това е заболяване, което засяга нервната система. Пиенето на около 50 грама сок преди лягане намалява симптомите. Въпреки че не са направени много изследвания  по този метод на лечение, хора, които са го използвали, казват, че работи.

Намаляване на махмурлук

Пиенето на сок от туршия може да помогне за намаляване на махмурлук, тъй като той балансира нивата на електролитите. Този сок се използва също и за да се прикрие миризмата на алкохол.

Сокът е чудесен източник на антиоксиданти и хранителни вещества

Такъв сок може да подобри вашето здраве и насърчи загуба на тегло. Той съдържа витамин С, калций и електролити. И най-хубавото е, че тези антиоксиданти и хранителни вещества бързо се абсорбират в тялото.

Начини да пиете сок от туршия или кисели краставички

Смесете го с вода и пийте преди и след тренировка.

Използвайте го като дресинг за салата.

Смесете няколко чаени лъжички с кисело мляко.

Използвайте го, за да се маринова риба, пиле или месо.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-reasons-never-throw-away-pickle-juice/

Напиши коментар

Добави обява

×
×