Проучване от Великобритания съвсем наскоро установило, че децата на бъдещи майки, показали по-добра мускулна сила по време на ранното детство до такава степен, до каквато майките им са имали витамин D в кръвта по време на бременността. Така, че приемането на витамин D от слънчева светлина или добавки D3 холекалциферол е здравословна препоръка. Повече за холекалциферола по-късно.
Университетът на Саутхемптън взима 678 жени, които са били част от Проучване на Жените в Саутхемптън и тества техните кръвни нива на витамин D в късните етапи на бременността. След това, четири години по-късно, те изпитват мускулната сила на тяхното потомство с тестване на ръкостискане и измерване на мускулната им маса.

При децата, чиито майки са били с по-високи нива на витамин D по време на бременността, мускулната маса е била леко повишена, а силата на захвата сред тези четиригодишни деца е била драстично по-голяма. Колкото по-високи нива на витамин D са имали майките, толкова е по-висока мускулната маса и захвата на малките деца.

Ако искате силни деца, уверете се, че вашите нива на витамин D са повече от достатъчни.

Проучване в Южна Корея е установило, че майките с по-високи нива на витамин D, раждали деца, които са били с много по-ниски рискове от инфекции на дихателните пътища. Нивата на витамин D на майката помагат да се определи силата на имунната система на детето.

Излагане на слънчева светлина и добавки

Важното е да се изгради определено ниво на серумния витамин D, дори преди плодът да започне да се храни от пъпната връв на майката и да може да се натрупва в майчината кърма.

Прякото излагане на кожата на слънце или в UVB солариум за 15 минути може да произвежда между 10000 и 20000 IU (международни единици)  витамин D3, който тялото спира да произвежда след като вашите нива на витамин D са достатъчно високи, без значение колко тен ще правите.

Когато UVB лъчите на слънцето започват тяхното преобразуване чрез холестерола на кожата се създава холекалциферол. Това е първата фаза на прехормона наричан витамин D, който в крайна сметка се създава от бъбреците и черния дроб, за да помогне с хормоналната продукция и стимулира имунната система.

Витамин D не е просто за избягване на рахит. Това е здравословно вещество с много задачи.

Добавките витамин D3 холекалциферол се получават предимно от маслен ланолин (холестерол) на овча вълна. С други думи, създаденият холекалциферол от слънчева UVB светлина се опакова в капсули, позволявайки ни да се допълваме с витамина, вместо адекватно излагане на кожата на слънце.

С напредване на възрастта, коефициентът ни на преобразуване на слънце/кожа намалява. Необходими са от четири до шест месеца допълване на витамин D3, за да се достигне върха на кръвните нива.

Така че, колко е достатъчно?

Преди няколко десетилетия, повечето лекари са били в плачевно неведение за това, какво представлява недостиг на витамин D. Но все повече започват да разбират благодарение на шепа изследователи на витамин D. Един от тях е д-р Брус Харис, MD, Ph.D, който е изследвал витамин D в продължение на повече от 30 години.

Той смята, че повечето възрастни трябва да приемат над 2000 IU дневно. Той и други смятат, че препоръчителния дневен прием от 600 IU е плачевно нисък и действително опасен, тъй като кани дългосрочни лоши здравни и хронични заболявания.

Кръвното Ви ниво на витамин D се определя най-добре чрез 25(OH)D кръвен тест, известен още като 25-хидрокси витамин D тест или тест 25-хидроксихолекалциферол. Това е тестът, който трябва да се използва пред всеки друг. Международните четения използват nmols/L (наномол на литър), докато САЩ използва ng/mL (нанограма на милилитър).

Коефициентът на преобразуване е 2,5. Използвайте 2.5 като делител за смяна на четене ng/mL към nmol/L. Използвайте 2.5 като множител, когато искате противоположното преобразуване.

Ето установените в момента 25(OH)D стандарти за четене в ng/mL (нанограма на милилитър):

  • Под 30 – Недостатъчно
  • 30 до 50 – Недостатъчно до адекватно
  • 50 до 70 – Оптимално
  • 70 до 100 – Терапевтичен за сърдечно-съдови заболявания, рак и други заболявания
  • Над 100 – Прекомерно, което води до токсичност

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×