Някои природни лечения за бъдещи майки

Бременността за жената е огромно предизвикателство. Всички системи на тялото трябва да поддържат двама души и това се отразява забележително на костната структура, кръвоносните съдове и вътрешната биохимия, докато от малки клетки израства до пълен размер бебето. В продължение на много години хората намират някои начини за природни лечения за подкрепа на здравето на бременните жени и функцията за тялото им.

По-долу са няколко съвета, но преди да ги следвате се консултирайте със своя гинеколог.

Предпазване от вродени дефекти

За дефекти на невралната тръба (NTDS) и други вродени дефекти, добавката от фолиева киселина е винаги от полза. Фолиева киселина отделно или фолиева киселина в мултивитамини / минерални добавки, може да помогне за предотвратяване и на други дефекти, например, цепнато небце или аномалии на пикочните пътища. След преглед на 6105 жени в пет проучвания има солидни доказателства, че добавките от фолиева киселина могат да помогнат за предотвратяване на NTDS и при жени, които са имали бебе NTD и при тези, които не са. Дозата е била от 360 мкг до 4 мг дневно, с или без други добавки. Досега няма достатъчно доказателства, че фолиевата киселина може да намали риска от цепка на небцето.

Гадене

Това е често срещано състояние в първия триместър на бременността. То оказва негативно влияние върху нормалното ежедневие, а предпиемането на лекарствена терапия не е препоръчително, тъй като плодът е много уязвим именно през първия триместър. В такива случаи можете да се възползвате от добавки витамин B6 (около 30 мкг дневно) или джинджифил.

Крампи на долните крайници

Спазми на долните крайници са също обичайни оплаквания на бременните жени. Добре контролирано, двойно-сляпо изследване открива, че прием на магнезий е по-ефективен от плацебо групата, в която са участвали 73 жени.

Калцият също се препоръчва при крампи, но до момента има малко доказателства, подкрепящи ефективността на калций.

 

Автор:  Nancy Nelson

Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-treatments-expectant-mothers/Вашият коментар