Астмата е често срещана респираторна инфекция. Респираторните заболявания са трудни за лечение и могат да причинят много физически дискомфорт за пациента. Това е автоимунно заболяване и може да причини възпаление на белите дробове. Астмата може да доведе до недостиг на въздух и слабост.

Хора с астма използват инхалатор, което е медицинско устройство, но те пък могат да причинят потенциално вредни странични ефекти, поради химикалите, които се съдържат в него, включващи стероиди. Интересното е, че някои хора са успели да се излекуват астма чрез намаляване употребата на инхалатори.

По-добра алтернатива би било да се консумира здравословна диета и да се опита да се лекува астма по естествен и здравословен начин. За това е добре да знаете кои храни са разрешени и кои трябва да се избягват.
Най-важните хранителни вещества, необходими за доброто здраве на белия дроб са – витамин С и бета каротин. Добра идея е да си правите сок от моркови всеки ден. Сокът от моркови е богат на витамин С. Витамин С предпазва от инфекции и също така може да подобри значително капацитета на белите дробове. Моркови и целина са най-добрите храни, които естествено могат да увеличат витамин С в тялото ви.

Рецепта за сок от моркови, който помага за облекчаване на астматични пристъпи

Съставки:

280 г сок от моркови (около 8 бр.  моркови)
170 г сок от спанак (около 2-3 чаши спанак)

Начин на приготвяне:

-Използвайте сокоизстисквачка, за да напрвите сока от моркови и спанак.
-Консумирайте в рамките на 15 минути след извличане на сока.
-Пийте 2-3 пъти на ден, особено когато астматични пристъпи са чести.

Други домашни средства, които лекуват астма

Сложете една чаена лъжичка мед, щипка черен пипер и щипка джинджифил на прах в половин чаша вода и сварете всички съставки. Пийте го два пъти на ден.

– Куркумата е добър антибиотик и много полезен за респираторни заболявания. Сварете щипка куркума в половин чаша вода и пийте два пъти на ден.

– Зехтинът помага да се повиши имунитета. Можете да добавите една чаена лъжичка зехтин и една чаена лъжичка мед в чаша топло мляко, за да се повиши имунитета и да се избегнат симптомите на астмата.

– Сварете пет до шест скилидки чесън и добавете една чаена лъжичка мед, за да се направи отвара. Тя дава незабавна помощ от кашлица.

– Чесънът може да помогне при задръствания в белите дробове по време на ранните етапи на астма. Сварете две или три скилидки в една четвърт чаша мляко. Оставя се да се охлади до стайна температура и след това се пие.

 

Източник: http://blogs.naturalnews.com/no-need-inhalers-juice-can-cure-asthma-attacks/

Автор: Sherice

Напиши коментар

Добави обява

×
×