(NaturalNews)

Кръвната захар причинява дегенеративно заболяване. Причина за безпокойство е не само диабетът, но също така високата кръвна захар засяга очите, бъбреците, мозъка, сърцето и ускорява процеса на стареене. Захарта създава възпаление в организма, и изгаря клетките чрез възпалително окисление. Този възпалителен процес се нарича гликиране. Той уврежда органите, кръвоносните съдове и клетките. Излишъкът на захар в кръвта може да накара човек да се чувства уморен и отпаднал и се превръща в мазнини. Това води до наддаване на теглото и мастни натрупвания в областта на корема. За да се намали нивото на кръвната захар, първо трябва да се спре яденето на рафинирана захар или бяла захар. Четете опаковките на преработените храни за скрити захари като царевични подсладители.

Симптоми на нисък или висок дисбаланс на кръвната захар

Ниски нива на кръвната захар могат да предизвикат нервност или нервно усещане. Някои хора се чувстват нестабилни и замаяни, когато тяхната кръвната захар е ниска. Те могат да изпитват нужда от сладки или кафе като средство за повдигане. Когато кръвната ви захар е ниска може да чувствате глад или нужда от захар, дори и след хранене. Високата кръвна захар ви кара да се чувствате уморен, особено след хранене. Също може да накара човек да се чувства раздразнен от малките неща, или уморен през целия ден.

Хранителни вещества за намаляне на висока кръвна захар

Хром

Хромът премахва глюкозата от кръвта. Когато ядете захар, тялото ви използва доставките на хром, така че е важно да се добави този хранителен елемент към вашата диета. Нивата на хром също намаляват със стареенето с до 40%. Най-биологично активната форма на хрома е хром полиникотинат.

Ванадий

Ванадий е минерал, който помага за стабилизирането на кръвната захар. Ванадий се абсорбира лесно под формата на ванадил сулфат. Той позволява на захарта в кръвта да отиде в мускулите, където да бъде изгорена по-лесно.

Канела

Канелата предизвиква тялото да реагира по-добре към инсулина. Тя е от голяма полза за хора, които са с инсулинова резистентност, страдат от диабет или други проблеми на кръвната захар. Канелата съдържа methylhydroxy chalone (MHCP), полимер, който балансира кръвната захар и увеличава запасите от енергията в тялото. Едно изследване показва, че канелата намаля кръвната захар с 29%, като в същото време намаля и холестерола.

Гимнема Силвестре (Gymnema sylvestre)

Гимнема Силвестре (Gymnema sylvestre) е билка, използвана в аюрведическата медицина в Индия. Тя унищожава захарта, което е и значението на името на растението. Тази билка предотвратява захар в храната, която ядем, да се превръща в глюкоза твърде бързо. Тя забавя превръщането на захар в кръвна глюкоза. По този начин, кръвната захар остава по-стабилна.

Горчив пъпеш

Горчив пъпеш или (Momordica charantia) е тропически плод със свойства за понижаване на кръвната захар, демонстрирани в над 100 научни изследвания. Също така е доказано, че намаля апетита. Съставка в плода, наречена лектин, заедно с четири други химични съединения, понижават концентрацията на захар в кръвта. Горчив пъпеш стимулира ензим в организма, който имитира метода, упражняване за използване на захар в кръвта. Това означава, че от ядене на горчив пъпеш, захарта в кръвта се премества от кръвта към мускулите и след това се превръща в енергия, вместо в мазнини.

Автор: Talya Dagan

Превод от английски на български

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×