манука-мед

(NaturalNews)

Много от нас са запознати с ползите от суровия мед, който е лечебна и гъста на хранителни вещества храна. Но знаете ли, че медът може да се използва по най-различни начини извън кухнята?
Ако използваме меда само заради сладкия му вкус и прекрасна текстура, ние пропускаме цял спектър от приложения. Съгласни сме, че партида от местен, биологичен и непастьоризиран (суров) мед предлага богатство от хранителни бонуси, включително и минерали като желязо, калций, калий и магнезий – да не говорим за лесно смилаемите прости захари, които могат да ви дадат здравословен тласък, когато енергията е забавена. Въпреки това, медът е много повече от просто една вкусна храна. Погледнете следните осем алтернативни приложения на това „течно злато“.

Лечение


Дезинфекцира ожулвания и порязвания и успокоява изгаряния – Като естествено антимикробно вещество, медът действа като антибиотичен крем. В действителност, публикувано изследване открива, че медът притежава изключителни антисептични и лечебни свойства. А медът манука („Краля на Меда“) дори е доказан, че се бори с резистентни MSRA бактерии (метицилин-резистентен стафилококус ауреус).

Успокоява кашлица, облекчава болки в гърлото – Както е показано от клинични проучвания, медът има същата ефективност за успокояване на кашлица като лекарствата за кашлица. Смесете 1 супена лъжица суров мед с топла вода, за да укротите болки или сухота в гърлото и да успокоите кашлица.

Пропъжда паразитите – Известна като средство за защита от паразити, сместа от мед, пречистена вода и ябълков оцет ще помогне за унищожаване на нашествениците. Смесете 1 супена лъжица мед и една супена лъжица непастьоризиран ябълков оцет с 500 грама топла вода. Пийте няколко пъти дневно в продължение на два месеца.

Облекчава агонията от махмурлука – Ако установите, че сте прекалили, опитайте една чаена лъжичка мед, разтворена в чаша с вода, която ще допринесе за ускоряване на метаболизма от алкохола.

Красота


Хидратиране – Като овлажнител медът естествено привлича влага към кожата, което го прави идеално допълнение към всеки режим против стареене. Дори можете да направите свой собствен лосион с билкова инфузия.

Блясък – За красива коса, смесете една чаена лъжичка мед с 1 литър топла вода – използвайте като последно изплакване на измитата с шампоан  коса. Какъв е резултатът? Тези къдрици и сухите кичури ще са нещо от миналото и непокорната коса ще бъде с лъскаво покритие.

Психично здраве


Успокояване на тревожност – Дълго използван в Аюрведическата медицина за потушаване на нервни разстройства, медът е особено ефективен, когато се комбинира с успокояващи чайове като лайка, копър или лавандула.

Победете безсънието – Ако хормоните на стреса не ви позволяват да се наспите както трябва, вземете една чаена лъжичка леко подсолен мед преди лягане. Малко количество мед през нощта гарантира, че запасите от гликоген в черния дроб са адекватни, което намалява освобождаването хормони, смущаващи съня.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×