Ако има време в годината, когато се нуждаете от вашата имунна система, за да сте в най-добра форма, това е зимата. Този сезон може да поднесе всякакви видове предизвикателства на нашия имунитет. Първо, времето е студено и тялото ви е подложено на промени в температурата, докато се движите от място на място. Това също е сезонът на грипа и всички видове настинки и вируси може да ви застигнат.

В същото време много хора прекарват повече време на закрито, което означава по-малко време на Слънце, което кара тялото ни да генерира имунна защита на витамин D. Освен това е и сезонът на празниците и вкусната, но не до там здравословна храна. Дори и хората, които обръщат най-голямо внимание на теглото са склонни да се отпуснат по това време на годината, тъй като изкушенията на празничната храна се оказват трудни за устояване и слоевете на зимни дрехи улесняват скриването на няколко излишни килограма.

Зимата също може да бъде невероятно стресиращо време на годината, тъй като наближават празниците, което ни прави още по-податливи на болести.

Във видеоклип, публикуван в REAL.video, основателят на Healing the Body, Дерек Хенри споделя своята хитро изработена версия на подобряваща имунитета напитка, която ще даде на тялото ви това, от което се нуждае, за да „оцелее“ през сезона на грипа.

Той препоръчва да се прави това здравословно смути всеки ден. Едно от най-хубавите неща е, че е невероятно лесно. Да, можете да си приготвите храна с имунно-обогатващи храни, всеки ден.

Просто добавете тези съставки в блендера и ги миксирайте:

– 2 чаши замразено манго
– 220 г кокосово мляко
– 450 г вода
– сока на половин лайм
– сока от половин лимон
– малка шепа магданоз
– 1 ч. л. Organic Seven Treasures mushroom /прах от гъби/
– 1 ч. л. прах от органична куркума
– 1 л. суперхрани на прах /спирулина, хлорела, мака…/
– 1 ч. л. суров мед
– 2 с. л. органично екстра качество от кокосово масло

Тези съставки са избрани поради техните синергични ефекти. Две от най-важните съставки често се пренебрегват, когато хората правят смутита. Първата е суперхраните на прах.

Другата са полезни гъби на прах като рейши, кордисеп, майтаке, лъвска грива, шийтаке и др., които подсилват имунната система.

Насладете се!

С тропическия си вкус е малко вероятно да ви омръне това смути, а има и много други имунно-стимулиращи храни, с които може да експериментира.

Например, киселото мляко и кефирът са естествени източници на пробиотици, а доброто здраве на червата, което те осигуряват, може значително да увеличи имунитета ви. Лимонът и лаймът са включени, поради съдържанието на витамин С, но когато сте в настроение за различен вкус, използвайте портокал или киви. Можете също така да добавите някои храни към вашето смути, които са богати на витамин А. Тъмните листни зеленчуци са чудесни източници, но морковите също са добри.

Тази рецепта е формулирана специално, за да осигури невероятни ползи за имунитета, но няма причина да не я персонализирате от време на време, в зависимост от вашите притеснения и вкусове!

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×