Ако търсите по-лесен начин да направите голямо подобрение в здравето си, отстраняването на ГМО храни от вашата диета е един от тях, тъй като едно скорошно проучване показва, че това може да подобри симптомите на 28 различни здравни състояния.

ГМО са навсякъде тези дни. Реколтите са резултат от процес на лаборатория за генно инженерство, който разглежда не-растителни гени, които обикновено се получават от вируси или бактерии, изкуствено вмъкнати в растителна ДНК, за да се осигури по-голяма устойчивост на вредители и хербициди. Култури като царевица, соя, памук, захарно цвекло, рапица и люцерна често са ГМО. Възможно е да има ГМО в мляко, яйца или месо, идващи от животни, които са яли ГМ фуражи.

В рецензирана статия, публикувана в Международния вестник за хранене и функционална медицина, изследване на няколко хиляди души разкри какво голямо въздействие може да има върху здравето значителното намаляване или премахване на ГМО храни.

В изследването, организирано от института Institute for Responsible Technology, са изследвани повече от 3000 хранителни навици и здравословни проблеми на американците. Някои от анкетираните са преминали към органична диета по време на проучването, а други значително намалили количеството рафинирани захари и преработени храни, които са яли. Почти всеки отбелязал по-добро здраве след извършването на такива промени.

Храносмилателните симптоми значително се подобряват

Една от най-големите области на подобрение са храносмилателните симптоми, като 82,5% от респондентите заявяват, че след като са били „свободни“ от ГМО, техните храносмилателни симптоми са били леко подобрени до напълно възстановени. По-конкретно, 16,6% твърдят, че техните симптоми са напълно решени и 22% съобщават, че са „почти изчезнали“.

Има няколко причини, поради които ГМО храна може да причини проблеми с храносмилането. Първо, процесът на генетична модификация въвежда токсини и алергени. В някои случаи инсектицидът Bt предизвиква мощни реакции на имунната система и ГМО, които са предназначени да понасят глифозат, могат да доведат до намаляване на панкреатичните ензими, причинявайки възпаление, автоимунни заболявания и проблеми с абсорбцията.

Разбира се, важно е също така да се отбележи, че Международната агенция за изследване на рака счита, че глифозатът и хербицидите, са карциногенни вещества от клас 2А. Установено е, че причиняват рак на животни и мутации в човешката ДНК. В момента има редица съдебни дела, заведени от името на хора, чийто рак е бил причинен от тези химикали. В един неотдавнашен съдебен случай производителят Monsanto е трябвало да плати на гражданин $289 милиона, след като той развива неходжкинов лимфом от излагане на хербицида.

Други ползи от премахването на ГМО

В допълнение, 60,4% от респондентите заявили, че усещат по-малко умора и повече енергия след премахването на ГМО от диетата си. Повече от половината имали подобрения в теглото си. Близо 20% съобщават подобрения в сърдечносъдовите проблеми, като понижаване на кръвното налягане.

Мозъкът също е засегнат от ГМО, както се вижда от факта, че половината от респондентите отбелязват по-добра концентрация и памет, след като са направили подобренията в диетата, заедно с по-малко мозъчна мъгла. Повече от една трета съобщават, че имат по-спокоен сън и по-ниски нива на безсъние. Друга много важна полза е намаляването на депресията и тревожността на хората.

Освен това има подобрения при състояния като екзема и други кожни оплаквания, хормонални проблеми, аутизъм, диабет, болест на Алцхаймер и мускулно-скелетна болка. Хранителните алергии също са намалели.

Както можете да видите, има толкова много да се спечели от простия акт на премахване на ГМО храни от вашата диета, че е трудно да се разбере защо някои хора все още са готови да консумират ГМО храни.

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×