Казват, че изхвърлянето на бъбречни камъни е едно от най-болезнените неща, които може да изпита човек. Ако някога това ви се е случвало, знаете какво имам предвид. Болката в долната част на корема е толкова тежка, че дори не може да се ходи или да се седне. Ако някога сте имали или познавате някой, който е имал камъни в бъбреците, тази статия е за вас. Ще научите как да се отървете от камъни в бъбреците, естествено.

Всеки, който иска да се отърве от камъни в бъбреците основно има няколко възможности, включително медикаменти, хирургия или по естествен начин. Макар че има някои ситуации, при които се изискват медикаменти или операция, за повечето хора, страдащи от камъни в бъбреците, естественото средство е първият избор.

Бъбречните камъни са в резултат на отпадъчни депозити, останали в бъбреците, които не са в състояние да се отделят чрез урината. Тъй като тези депозити се натрупват, те образуват твърди маси. Чрез добавяне на специфични сокове към вашата диета, вие буквално може да се отървете от камъни в бъбреците. Съединенията, естествено намиращи се във всеки от тези плодови сокове, може да помогнат да се разтворят камъни в бъбреците или да помогнат за предотвратяването им на първо място. Въпреки това, преди да добавите тези сокове към вашата диета, консултирайте се с вашия лекар.

Лимонов сок
Добавянето на чаша лимонов сок към вашата диета помага за разтваряне на камъни в бъбреците, базирани на пикочна киселина. Съединенията, които правят лимоновия сок отличен избор, включват цитрат и калий. Цитратът помага за предотвратяване на формиране на камъка, докато калият е важен за цялостната бъбречна функция и помага да алкализира урината. Просто пийте 60 мл лимонов сок, смесен с един литър вода.

Сок от вишна Монморанси
Ако мисълта за лимонов сок ви е стипчива, помислете за пиене на сок от вишна от сорта Монморанси. В допълнение към борбата с камъни в бъбреците, вишната също се бори срещу болка при подагра. Подаграта е болезнено състояние, причинено от повишени нива на пикочна киселина. Сокът от вишни е с високо съдържание на антоцианини, антиоксиданти и калий, и също като лимоновия сок допринася за повишаване на алкалните нива в организма. Просто смесете 1 супена лъжица сок от вишна с 250 мл вода.

Сок от червена боровинка
Третият плодов сок е сок от червена боровинка. Този сок е известен с помощта си за здравето на пикочните пътища. За разлика от сока от вишни и лимони, които помагат за отстраняване на камъни в бъбреците, базирани на пикочна киселина, сокът от червена боровинка помага за премахване на камъни на основата на калций. Една от причините за такива камъни е високата консумация на сол в храната. Чрез намаляване количеството на солта и пиене на сок от червена боровинка всекидневно, вие ще можете да се насладите на дни без болка.

Автор:  Helen Thomas

Източник: http://blogs.naturalnews.com/get-rid-kidney-stones-drinking-juice/

Напиши коментар

Добави обява

×
×