Ябълков-оцет

(NaturalNews)

Ябълковият оцет е един вековен лек, който има изненадващ брой приложения и въпреки че са написани много книги за този невероятен лек, много от нас все още не са наясно за това колко полезен може да бъде той. По-долу са само някои от начините, по които можем да използваме ябълков оцет, добавяйки го към нашето здраве и живота ни:

1. Проблеми с корема, стомашно разстройство и подуване на корема

Смесете една супена лъжица ябълков оцет в чаша вода и пийте преди хранене, за да се подобри храносмилането. Това също ще помогне за предотвратяване на стомашно разстройство и подуване на корема. Пиенето на малко ябълков оцет във вода при първите признаци на стомашни киселини обикновено ще ги спрат в самото начало.

Тъй като ябълковият оцет е антибактериално средство, той помага за предотвратяване на бактериални инфекции, които могат да причинят хранително отравяне.

2. Здрава коса

След измиване изплакнете косата със смес, приготвена от две супени лъжици ябълков оцет и 500 мл вода. Това ще балансира рН-то на косъма, оставяйки я по-дебела, по-гладка и по-здрава. Миризмата на оцет ще се разсее, след като косата изсъхне.

3. Алкално тяло

Ябълковият оцет обикновено се използва като тоник за здравето, смесен във вода с мед, тъй като насърчава алкалност. Това означава, че може да бъде от полза за много от заболяванията, причинени от прекалено киселинно тяло като артрит, подагра и дори рак.

4. Лекува хълцане

Казва се, че понякога една чаена лъжичка неразреден ябълков оцет спира хълцането незабавно!

5. Напитка за предпазване от мускулна треска

Оцетът се смесва с вода и се използва като антидот за млечна киселина и умора след претоварване, тъй като осигурява калий и други хранителни вещества, както и ценни ензими, които подпомагат възстановяването.

6. Нощни крампи

Една или две супени лъжици оцет, смесени с вода и мед на вкус може да се пият преди да лягане, за да предотвратят нощни крампи.

7. Диабет

Оцетът може да бъде от полза за диабетици, за намаляване на кръвната глюкоза.

8. Кандида

Редовната консумация на ябълков оцет може да помогне с подобряване на чревната флора и обръщане на свръхрастеж на Кандида и други нежелани бактерии или дрожди.

9. Контрол на теглото

Ябълковият оцет има история в използването като помощно средство за отслабване и контрол на теглото. Доказано е, че не само да има благотворен ефект върху кръвната захар и нивата на инсулин, но също така и контролира апетита.

10. Здраве за домашните любимци

Оцетът също може да се използва за поддържане доброто здраве на кучето ви. Добавете малко в питейната вода или храна, като тоник за цялостно здраве, за да помогне на храносмилането, намаляване на алергии и предотвратяване на паразити. Напръскайте със смес от вода и ябълков оцет при кожни заболявания, инфекции на ухото, изтъняване на козината и използвайте за изплакване след къпане.

11. Препарат за почистване

Направете си нетоксичен почистващ препарат като използвате 50/50 смес от вода и ябълков оцет. Използвайте го, за да почиствате твърди повърхности. Поглъща миризми и има антибактериални свойства.

12. Ухапвания и ужилвания от насекоми

Направете проста лапа, използвайки кора от бреза на прах, няколко капки лавандулово масло и ябълков оцет. Нанесете върху ухапвания, ужилвания и покрийте с превръзка. Повторете толкова често, колкото е необходимо, докато топлината, болката и подуването отмине.

Разбира се, не забравяйте да използвате ябълков оцет в дресинги и винаги купувайте суров, непастьоризиран оцет с майката, която може да бъде идентифицирана чрез помътняване и утаяване на оцета.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sue Woledge

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×