Избелването на зъбите е много разпространена процедура в последно време. Повечето хора отиват на зъболекар за професионални терапии, които включват лазери и избелване. Други използват маркови продукти, като например лентички за избелване. А някои просто използват избелваща паста за зъби като Colgate. Установено е, обаче, че пастата за зъби Colgate Total, която помага за предотвратяване на заболяване на венците, съдържа химикал, който може да причини рак. Този химикал е триклозан. В действителност, много от продуктите за избелване на зъби съдържат същия опасен химикал.

Важно е да знаем, че има няколко естествени алтернативи за избелване, които да се използват

1. Калциева бентонитна глина

Калциевата бентонитна глина е невероятно средство за избелване на зъбите по естествен път. Глината е леко абразивна, но същевременно нежна към зъбите. Тя помага за премахване на петната, докато реминерализира зъбите. Глината дори абсорбира токсини и бактерии в устата, които може да предизвикат кариеси и жълто-кафяво вещество, известно като зъбен камък, което причинява петна по зъбите. Начинът, по който глината се използва за почистване на зъбите е чрез смесване на една супена лъжица от нея с капка ментово масло и мокра четка за зъби се потапя в нея. Можете да си миете зъбите с глината за 2 минути, след което глината се плюе. След това изплакнете устата си с хладка вода и повторете след седмица.

2. Зеленолистни зеленчуци

Някои пресни зелени зеленчуци като спанак, къдраво зеле, зеле, броколи, зелен фасул и бок чой са други добри начини да се избелват зъбите, защото зеленчуците изтъркват зъбите, докато дъвчете. В допълнение, зеленчуците също помагат за защита на зъбите от петна като ги покриват със защитен филм, който е богат на минерали, помагащи за укрепване на зъбите.

3. Изплаквайте устата с вода след хранене

Изплакването на устата с вода след всяко хранене може да помогне за предотвратяване на оцветяване на зъбите си. Жабуренето с вода след хранене също помага за предотвратяване на киселините от храна да причинят кариеси и свръхрастеж на бактерии. Устата трябва да се изплаква и след пиене на кафета и чайове, тъй като тези напитки съдържат оцветяващи вещества.

4. Ягоди

Ягодите са вкусен начин да избелите зъбите си. Ягодите съдържат киселина, която действа като естествена белина и помага да се избелят зъбите по естествен път. Въпреки това, прекалено честото похапване на ягоди може да доведе до ерозиране на зъбния емайл.

5. Портокалови кори и дафинови листа

Дъвченето на портокалова кора и дафинов лист може да свърши чудеса за избелване на зъбите. И двете съдържат вещества, които действат като естествен избелващ агент. Могат също и да убият бактерията, която причинява лош дъх.

6. Градински чай и сода

Комбинация от сода за хляб и градински чай е друга голяма алтернатива за премахване на петна от зъбите. Содата помага за изтъркване на упорити петна, докато градинският чай убива бактерията, която причинява кариеси, заболявания на венците и лош дъх. Можете да направите сместа, като смесите една супена лъжица сода за хляб с една чаена лъжичка сушен градински чай. След това потапяте четката си за зъби в сместа и миете зъбите в продължение на 2 минути.

Благодарение на тези средства, могат да бъдат избегнати, причиняващите рак съставки в продуктите за избелване на зъби, като например Colgate. Естествените средства за избелване на зъбите са също толкова ефективни. Следващият път, когато искате да избелите зъбите си, погледнете в кухнята за някои естествени средства и ги изпробвайте. Ще бъдете приятно изненадани колко добре тези средства избелват зъбите по естествен път.

 

Източник: http://blogs.naturalnews.com/colgate-toothpaste-chemical-linked-cancer-ways-whiten-teeth-naturally/

Автор:  Alex Jordon

 

 

 

By admin

2 thoughts on “Пастата за зъби Colgate съдържа химикал, причиняващ рак. Начини за естествено избелване на зъбите.”
    1. Менгеле ще ти каже,че флуора укрепва зъбния емайл.Аз ползвам паста без флуориди ,парабени и детергенти,но е доста скъпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *