(NaturalNews)

Хомеопатията предлага набор от средства за лечение на киселини и болезнени симптоми на киселинен рефлукс в стомаха. Хомеопатията работи чрез даване на малка доза лекарство, чиито характеристики са сходни с тези на лицето, което се нуждае от това средство за защита. Лекарството стимулира собствената жизнена сила на индивида или имунната система, насърчава тялото да се самолекува.
Хомеопатичното лекарство разчита не само върху определянето на симптомите на болестта, но и на различни личностни черти, психическо състояние на лицето и други характерни симптоми на пациентите, които се свързват с всяко конкретно лекарство. При избора на правилното лекарство за лечение на киселини в стомаха, трябва да се вземат предвид всички аспекти от проблема на пациента.

Нукс Вомика

Едно от основните средства за защита при повечето храносмилателни проблеми е Нукс Вомика. Пациентът може да се оплаква от всякакви видове болки в стомаха, включително парене, подуване на корема, болки, запек, гадене, оригване и киселини. Неговите личностни характеристики, които спомагат за определяне на това лекарство са претовареност, преумореност, забързан начин на живот. Той или тя може да бъде деспотичен и лесно да се гневи. Този човек често яде и пие алкохол в излишък. Той желае кафе, пикантни храни, мазни храни и други стимуланти. Лицето, нуждаещо се от Нукс Вомика, е склонно да прекалява с всичко, което допринася за неговите киселини и рефлукс.

Арсеникум Албум

Лицата, нуждаещи се от Арсеникум Албум за киселини и рефлукс, може да се оплакват от изгарящи болки в стомаха и в хранопровода. Това е съпроводено с болки чак до гърлото. Възможно е да има тежка водниста, жълта диария. При много от симптомите, ще се почувствате по-добре, когато пиете топли напитки като чай или чрез прилагане на горещи компреси. Те могат да бъдат жадни за малки, чести глътки студена вода. Тяхното психическо състояние може да бъде тревожност, нервност и страх да не бъдат изоставени.

Фосфор

Пациентът се нуждае от хомеопатичен фосфор за киселини в стомаха, ако се оплаква от парене и болки в областта на корема, подуване на корема и чувство на ситост, придружено от голяма жажда за заледени студени напитки, които се връщат назад, скоро след като са се стоплили в стомаха. Оригване и повръщане на несмляна храна са характерни за лицето, нуждаещо се от фосфор. Лицето  често търси компания и привързаност.

Пулсатила

Лицата, нуждаещи се от Пулсатила, се оплакват от чувството на усещане за дупка в стомаха им, придружен от метеоризъм. Те могат да чувстват, че все едно са преяли след хранене и искат да разхлабят дрехите си за облекчение. Те са неженени, обикновено прекалено чувствителни личности. Те се страхуват да не останат сами и търсят много съчувствие. Те могат да имат глад за сладолед, мазни храни и сладкиши, които ги карат да се чувстват по-зле и предизвикват рефлукс.

Карбо Вегетабилис

Индивидът нуждаещ се от Карбо Вегетабилис има киселини, характеризиращи се с оригване, подуване на корема, тежест в стомаха и гърдите и стресът от яденето на прости, обикновени храни.  Лицето може да има отвращение към храни като месо, мляко и мазнини. Много често характеристика на индивида е, че има голямо желание за свеж въздух или просто да са в легнало положение по време на атаките. Киселините в стомаха създават горящи болки, простиращи се от стомаха към гърба и пациентът изпитва временно освобождаване от тези симптоми по време на оригване.

Предпазни мерки

Има други болести, които могат да изглеждат като киселинен рефлукс. Ако симптомите не изчезнат, потърсете медицинска помощ. Хомеопатичните лекарства са на разположение в магазините за здравословни храни и от онлайн хомеопатични аптеки.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: JB Bardot

By admin

One thought on “Петте най-добри хомеопатични лекарства за лечение на киселини в стомаха и рефлукс”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *