Ако има нещо, което вируси и бактерии като Ебола, SARS, H1N1 и MRSA са показали, то е че съвременната медицина не винаги може да убие днешните т. нар. супер бактерии. Хора със слаби имунни системи загиват, докато тези със силни се възстановяват.

За съжаление, в случай на глобална пандемия, няма да има начин да се гарантира, че съвременната медицина ще помогне, но вие може да си дадете някакъв шанс, като направите всичко, което може да засили имунната ви система за подпомагане на естествените защитни сили на организма.

По-долу са най-добрите пет билки, които трябва да експериментирате, за да дадете на имунната си система сила, която ѝ трябва, за да се справя със заболявания.

Ехинацея

Тази мощна билка стимулира белите кръвни клетки и лимфоцити да атакуват нахлуващите микроби, увеличават както броя, така и дейността на защитаващите клетки.

 Маслинови листа

Екстрактът от маслинови листа се бори с настинки и грипове, увеличава енергията, стабилизира кръвната захар, понижава кръвното налягане и изненадващо помага при автоимунни заболявания.

Куркума

Подправката куркума съдържа куркумин, който има забележителни антиоксидантни свойства. Той също има антибактериални, противовъзпалителни и стомашно-чревни ползи за здравето. Проучванията при животни са показали, че куркумата може да защити черния дроб от алкохол, токсини и други замърсители.

 Гъби Рейши

Рейши е популярна билка в китайската медицина, която обикновено е предписвана от китайски лекари. Тя помага за дълголетието и здравето като цяло. Изследвания са показали, че рейши укрепва имунитета и помага даже при битката с рак. Има антиоксидантни свойства и осигурява облекчение от инфекции на пикочните пътища.

 Пау Д’Арко

Тази билка е от Перу и обикновено се използва за стомашно-чревни проблеми, но също така прави чудеса за стимулиране на имунната реакция, за да помогне да предотврати инфекции и заболявания.
Тези пет важни билки са не само полезни по време на пандемия. Те могат също да бъдат използвани да се преборите с обикновена настинка, стомашни вируси и грип. И най-хубавото нещо е, че можете да ги отглеждат у дома си в градината или в саксии. Семената могат да бъдат лесно получени чрез онлайн източници като Ebay.com и Horizonherbs.com.

Чрез оптимизиране на здравето си, можете да се подготвите за трудни моменти. Разбира се, не съществуват гаранции в живота, но поне може да се даде шанс, в случай, че най-лошото се случи.

 

Автор:  Chris DePaulo

Източник: http://blogs.naturalnews.com/five-herbs-can-help-survive-global-pandemic/

By admin

2 thoughts on “Пет билки, които могат да ви помогнат да оцелеете, в случай на глобална пандемия”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *