(NaturalNews) Има редица причини, поради които човек може да си засади растения и отглежда градина. Една от най-популярните причините за това е да има пресни плодове, зеленчуци и билки.
В допълнение към това, че билките се добавят към различни видове ястия за придаване на вкус, те могат също така да се използват и за борба с някои от най-разпространените заболявания днес. Случаите на рак продължават да растат, което кара много хора да погледнат собственото си поведение и начин на живот, за да видят дали има нещо, което биха могли да правят, за да се увеличи способността им да се борят.

Магданоз

Често използван от мнозина само като гарнитура, магданозът е билка, която заслужава по-нататъшно проучване. Апигенин е масло, което се съдържа в магданоза. Това масло е показало, че предотвратява образуването на кръвоносни съдове, които носят хранителни вещества към раковите тумори, процес, известен като ангиогенеза.

Копър

Копърът съдържа съединение, което е от полза за борбата срещу рака. Наречени монотерпени, тези съединения стимулират ензим, глутатион-S-трансфераза. Този ензим е мощен антиоксидант, който е особено ефективен при различни видове канцерогени, особено свободните радикали. Копърът съдържа също и етерични масла, които са стимулират храносмилателните сокове и активират производството на жлъчката.

Розмарин

Тази билка с леко дървесен аромат съдържа вещество, което спира раковите клетки, намиращи се в тумори, от възпроизвеждане. Тези терпени съдържат мастни киселини, които също карат раковите клетки да умират в крайна сметка. Изследвания са показали, че може да се използва заедно с някои лекарства, за да направят раковите клетки по-гостоприемни към химиотерапията.

Мента

Яденето на мента помага за лишаването на раковите тумори от кръвоснабдяването, от което те се нуждаят, за да живеят добре и да растат. В крайна сметка, без този източник на хранителни вещества, тези тумори умират. Листата на ментата съдържат фитохимикал, който спира тази доставка.

Мащерка

Използвана за медицински лечения, днес има повече от 350 вида мащерка по целия свят. Подобно на розмарина, мащерката съдържа терпени. При мащерката, тези терпени са под формата на тимол. В допълнение към противоракови свойства, мащерката има също и антиоксидантно, антисептично и антибактериално действие. Също така е противовъзпалително средство, което я прави особено полезна за намаляване на подуване на гърлото и устата.

За да помогнете на тялото си да е в добро здраве, е необходимо само добавянето на няколко ключови билки. Лесно е да се насладите на вкусна храна, като същевременно давате на тялото си инструментите, нужни за борба с рака. Хубавото на тези билки е, че те могат да бъдат използвани във всяка храна.

Източник: http://www.naturalnews.com/045722_cancer_garden_herbs_phytochemicals.html

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *