(NaturalNews)

Има много билки и храни, които могат да лекуват и предотвратяват широк спектър от заболявания. Много хора започват да използват естествени антибиотици и лекове за тези заболявания, вместо да разчитат на традиционната западна медицина с рисковете и страничните ѝ ефекти.

Естествените антибиотици могат да бъдат мощни лечения за заболявания, профилактика на болести и поддържане на здравето на тялото в баланс. Природни антибиотици, като мед, джинджифил и ехинацея, наред с много други са мощни средства за голямо разнообразие от заболявания.

Местен мед

Медът има естествени антибиотични свойства. Налагането му върху рани и изгаряния може да се бори с инфекциите и да насърчи по-бързо изцеление. Използването на местни източници на мед може също да се бори със сезонни или екологични алергии. Тъй като пчелите използват местен прашец, за да направят своя мед, хората с поленови алергии могат да намерят облекчение чрез консумирането на местен мед. Като естествен подсладител, добавянето на мед в чая е отличен начин да получите неговите ползи за здравето.

Чесън

Чесънът е билка, използвана често в готвенето, но също може да се използва като средство за борба с инфекции и заболявания като болки в ушите, настинки, грипове и пневмония. Билката може да помогне да се стимулира имунната система и да се намали рискът от сърдечно-съдови заболявания, защото съдържа много витамин C, което е от полза за здравето на хората. Тъй като тя се използва толкова широко в готвенето, чесънът е лесно достъпен за всеки, който се нуждае.

Джинджифил

Джинджифилът се използва в повече от половината от традиционните китайски билкови лекарства. В допълнение към силата, с която лекува болести и заболявания, джинджифилът е добре известен със своята способност да помага при разстроен стомах и може да бъде доста успокояващо, когато се вари като чай. Той също така се използва често в готвенето.

Ехинацея

Ехинацеята често се използва за лечение на рани и бактериални инфекции. Тя може не само да помогне за предотвратяване на заболявания чрез стимулиране на имунната система, но може и да съкрати симптомите на заболявания. Прилагането ѝ локално може да дезинфекцира и лекува екзема и псориазис. Тя също е отличен природен лек за слънчеви изгаряния.

Витамин С

Витамин С е необходим витамин за здраво тяло. Въпреки това, може да се използва за борба с бактериални инфекции и много заболявания. Приемането на витамин С в началото на настинка може да помогне на тялото да се излекува много по-бързо или да се предотврати настинката като цяло.

Тъй като все повече и повече хора търсят по-безопасни, естествени алтернативи на химически базирани лекарства и лечения за заболявания, природните антибиотици и средства за защита са все по-популярни и достъпни. Тези лечения се борят не само с общи заболявания, с които хората се сблъскват често, но могат да помогнат да се стимулира имунната система, за да се предотвратят бъдещи заболявания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×