(NaturalNews)

Обезпокоителната новина за резистентни към антибиотици супер-бактерии привлича все повече внимание, тъй като докладите за огнища продължават да излизат наяве в болници и други здравни заведения. Карбапенем-Резистентните Ентеробактерии (CRE) плячкосват тези с отслабена имунна система, затова изглеждат склонни да пребивават в места като болници, където болните отиват да се възстановят.

Вместо да оздравяват, обаче, в допълнение към вече съмнителните лекарства, които получават докато са там, пациентите също са изложени на риск от излагане на CRE бактериите и потенциално фатална инфекция, която може да последва – състояние, което конвенционалната медицина не е способна да лекува, както тя самата признава. Бактериите са наречени така, заради своята впечатляваща толерантност към карбапенеми антибиотици, лекарства, които се считат от лекарите за последната линия на защита. Но като защита срещу CRE, тези лекарства продължават да бъдат неефективни. В резултат на това умират хора. Със сегашния темп на смъртност от 40% (което означава, че убива толкова процента от тези, които се заразят), загриженоста за CRE надхвърля далеч повече други, по-малко смъртоносни, но подобни антибиотик-резистентни инфекции като MRSA.

Освен това, без вероятен ефективен кандидат сред антибиотиците, произвеждащи се в момента и без реален финансов стимул за фармацевтичните компании да разработят такъв (преди всичко, те правят повече пари от подпомаганото увековечаване на хронични заболявания, отколкото от лечение наведнъж), ситуацията започва да изглежда доста мрачна. Точно за това (Natural News) напомня на своите читатели, че здравата имунна система е винаги най-добрата защита срещу всяка заплаха от заболяване. За да постигнем това по смислен начин, трябва да се засили цялото тяло, а не само една част от него, така че да има енергия, за да се лекува и да се защити. С този холистичен подход на ум, помислете за следните най-добри практики за стимулиране на имунната ви система, предпазете се от първоначалното излагане, и си дайте шанс за борба срещу вредните нашественици:

1. Намаляване на излагането към вредни микроорганизми

Когато е възможно, направете каквото можете, за да избегнете даването на възможност на CRE у дома. Стоенето настрана от болници и старчески домове е много добро начало. Разбира се, при спешни случаи понякога е необходимо да се посети болница. Така че, ако трябва да отидете, направете каквото можете, за да се даде шанс за борба срещу възможно нападение (вижте стъпки 2-5). Избягването на опасността, също означава избягване на употребата на антибиотици, тъй като те са склонни безразборно да убиват бактериите в тялото, включително и добрите бактерии, необходими за правилното храносмилане и поддържане на други вътрешни бактерии и микроорганизми, правейки ви по-уязвими на вредни нашественици. Поради тази причина, антибиотиците са най-често в ущърб на имунната система и е най-добре да се избягват, освен ако ситуацията не е животозастрашаваща.

2. Спазвайте диета, богата на хранителни вещества и минерали

Едно нещо, за което повечето мислещи за здравето си хора се съгласяват е, че яденето на много пресни био зеленчуци, богати на основни хранителни вещества, витамини и минерали е просто един от най-добрите навици, който човек може да има. Кореноплодните зеленчуци са особено добър източник на минерали, които са от решаващо значение за клетъчната пропускливост (която позволява на тялото да използва тези съставки), понеже те прекарват повече време в земята и все още тревожно отсъстват от диетата на повечето хора, отчасти заради изтощаването на почвите. Поради тази причина яденето на повече от тези и други зеленчуци може да помогне за засилване на цялостното усвояване на хранителни вещества на организма, допринасящо за по-здраво тяло и по-силна имунна система. За максимална полза, обаче, трябва едновременно да се откажете от консумацията на преработени, рафинирани храни, „боклуци“, тъй като те само пречат на развитието. Казано по-просто, когато тялото ви трябва да харчи допълнителна енергия за нормалното ежедневно функциониране, по-малко енергия е на разположение за укрепване на имунната система. Не забравяйте, че първият приоритет на организма е оцеляването и много хора са достатъчно недохранени, та да имат недостиг на енергия, необходима за изцеление. С времето здравословната диета може да помогне на тялото в естествения процес на детоксикация, което му позволява да се отърве от тежките метали и други натрупани токсини, изцелявайки настоящите хронични инфекции, а също и намалявайки уязвимостта към нови.

3. Вземайте естествени мощни антибактериални добавки

Добавянето на мощни пробиотици и хранителни добавки към вече здравословна диета може да бъде от голяма полза за възстановяване на тялото и изграждане на имунната система. Търсете тези с естествени антибактериални и други добре познати лечебни свойства, като колоидно сребро, чесън, риган, пчелен прополис, канела, корен от джинджифил, куркума, или търсете  екстракти от храни с високо качество, богати на антиоксиданти (като Акай, боровинки, нар и червена боровинка). Не забравяйте да проверите препоръчваната доза и подходящи употреби за пробиотиците или хранителните добавки, които сте избрали.

4. Почивайте си и намалете стреса

Адекватно отпочиналото тяло е по-здраво тяло. Сънят позволява на тялото да влезе в състояние на изцеление (парасимпатикова система), в което най-добре може да работи за възстановяване на енергията, естествена детоксикация и защита от болести. В нашата стресова култура и времена много хора могат да останат в състояние на борба за по-дълго време, отколкото е здравословно, допринасяйки за изчерпване на някои жизненоважни жлези и органи. Тъй като хроничният и силен стрес са основен фактор, допринасящ за заболявания и болести, намаляване нивата на стрес може да помогне на тялото да бъде по-добре подготвено за бъдещи предизвикателства пред имунната система. Препоръчва се най-малко от 8 до 10 часа сън на вечер, а за тези, които в момента са болни, най-малко 12 часа на нощ .

5. Правете редовни, умерени упражнения

Рутинна тренировка, която е прекалено строга, всъщност може да навреди, отколкото да е от полза. Поради тази причина, умерени леки упражнения могат да бъдат от най-голяма полза по време на изцеление. Не забравяйте също да пиете много чиста вода, не само за да сте хидратирани, но и да помогне за изчистване на токсините.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Summer Tierney

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *