(NaturalNews)

Ако страдате от хронично стомашно разстройство, запек, разстрен стомах или някакво друго постоянно храносмилателно разстройство и имате проблеми с отстраняването им, етеричните масла може да са отговора на въпроса за намиране на трайно облекчение. Тук са изредени пет от най-ефективните етерични масла и много други, които могат да бъдат използвани за лечение на хронично храносмилателно разстройство:

1) Масло от мента. Според Университета на Мериленд Медицински Център (UMMC), ментовото масло съдържа уникални съставки, които могат да помогнат за отпускане на храносмилателните мускули и позволяват преминаването на болезнения газ през храносмилателната система. Ако изпитвате често гадене, диария, менструални спазми, или страдате от синдром на дразнимото черво (IBS), ментовото масло може да осигури трайно облекчение за тези неприятни условия.

Благодарение на своите антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства, ментовото масло може да помогне за преборването с всякакви вредни нашественици, обвзели храносмилателния тракт и предизвикващи дразнене. Проучвания показват, че ментови капсули трябва да се приемат с ентерично покритие – ентеричното покритие предотвратява освобождаването на маслото в стомаха, а вместо това позволява да премине директно в храносмилателния тракт – също така, може да помогне за премахване на подуване на корема, газове и болки в корема.

2) Карамфилово масло. Възпалението на лигавицата на червата може да доведе до хроничен храносмилателен дискомфорт и болка за много хора. Но приемането на карамфилово масло може да помогне за облекчаване на тези симптоми, тъй като то отпуска гладката мускулна обвивка на храносмилателния тракт и предотвратява чревни спазми, гадене, диария, подуване на корема и газ. Подобно на ментовото масло, карамфиловото масло също притежава уникални антивирусни, противогъбични и антибактериални свойства, които могат да помогнат за премахване на всякакви патогени храносмилателни разстройства.

Състоящо се от до 95% евгенол, карамфиловото масло подпомага лечението на кандида албиканс, гъбични инфекции, както и различни други гъбични нараствания, които могат да нарушат правилното храносмилателно функциониране и ако не бъдат овладяни, да доведат до по-сериозни хронични заболявания. Приемането на карамфилово масло също има тенденция да стимулира храносмилателната функция и енергизира тялото, което го прави полезна и безопасна храносмилателна помощ, вземана по време на хранене.

3) Масло от Кардамон. Признато заради способността му да стимулира храносмилането, маслото от кардамон може да помогне за поддържане както на здравословно дебело черво така и добре функциониращ храносмилателен тракт. Тъй като помага за стимулиране на балансирана секреция на стомашни сокове, жлъчка, както и други важни храносмилателни киселини, масло от кардамон е отлично средство за много общи нарушения в храносмилането, включително язвен колит, запек, болест на киселинен рефлукс, дивертикулит и други.

„Изследвания потвърждават, че маслото от кардамон действа като болкоуспокояващо и спазмолитично при плъхове и зайци, облекчавайки и намалявайки подуване на корема и превиване в храносмилателната система, реагирайки отрицателно на неудобни стимули“, казва HerbWisdom.com. „Този ефект е основното лекарствено качеството на кардамона и източни култури са се възползвали от него в продължение на векове.“

4) Масло от риган. Друго мощно етерично масло, което ще искате да имате в арсенала си за храносмилателни средства е маслото от риган, изключително мощно антибактериално, антигъбично и антипаразитно лекуващо масло, което работи по-добре от лекарства и антибиотици за премахването на вредните патогени, които често са причина за проблеми с храносмилането при много хора. Помагайки за убиването на вредните бактерии, например, маслото от риган е помогнало на много хора да възстановят правилен бактериален баланс в храносмилателния тракт.

Заради невероятната си антибактериална сила, маслото от риган е най-добре да се приема в цикли само когато правилното храносмилане е повредено. С други думи, след няколко седмици или може би месец от използване на масло от риган за помагане премахването на патогените, отговорни за чревно разстройство, може да е най-добре да спрете да го приемате за известно време и да започнете изграждането на храносмилателния баланс с пробиотични храни и добавки като част от здравословния начин на хранене.

5) Масло от Естрагон. Познато в историята като „билка на дракона“, естрагоновото масло има много лечебни употреби, които включват мощната му способност да стимулира апетита и храносмилателната функция. Маслото от естрагон отдавна се използва в историята за тези и други цели, и може да предостави изключителни облекчение на храносмилателната система, особено когато се комбинира с различни други полезни етерични масла.

Понеже също така помага в борбата с глисти, маслото от естрагон може ефикасно да отстрани тази обща кауза на храносмилателно разстройство при много хора. Маслото от естрагон също помага за стимулиране на естественото производство на жлъчка от черния дроб, критичен компонент от храносмилателния процес, който помага както за усвояването на мазнини и други хранителни вещества от тялото, така и за премахване на токсините от тялото.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *