Ако искате да спите по-добре и извадите токсините от тялото си, то това е най-важната статия, което сте чели. Аз ще ви покажа как „златното мляко,“ смес от кокосово мляко, куркума, джинджифил и черен пипер може да подобри здравето ви.

Тази вкусна смес ще ви помогне да спите като бебе, тъй като ще ви успокои и ще намали стреса. Тя, също така, ще детоксикира всичките ви органи, оставяйки ги по-здрави и по-енергични.

Предимства от пиенето на „златно мляко“

Основната съставка в тази напитка (куркума) има много доказани ползи. Хиляди изследвания показват, че куркумата се бори с възпаление, артрит, рак, диабет, затлъстяване, хронични заболявания и така нататък.

Ползите от куркума идват от куркумин. Съединение, което има силни антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. И както може би знаете, възпалението е причина за повечето хронични заболявания.

Тук са ползите от куркумин, за които трябва да знаете:

Предимства на кокосово мляко

Кокосовото мляко е друга мощна съставка в тази напитка. То повишава енергийните нива, подобрява загубата на тегло, подобрява функцията на мозъка и е от полза за хора със сърдечно-съдовите заболявания, контролира кръвната захар.

Освен това, кокосово мляко подобрява усвояването на хранителните вещества от други храни в нашите тела. То дори ще увеличи бионаличността на куркума.

Хранителните вещества, които ще получите от кокосовото мляко включват витамини B, C и Е, фосфор, магнезий, желязо и калий.

Ползи от джинджифил

Джинджифилът е още една мощна съставка. Той е известен със своите лечебни и противовъзпалителни свойства.

Проучванията го свързват с по-добра циркулация, по-малък риск от рак, по-добра чувствителност към инсулин, нормално кръвно налягане, по- здрава храносмилателна система и по-добро здраве на дихателните органи.

Как се прави „златно мляко“

  • 1 чаена лъжичка куркума
  • 2 чаши кокосово мляко (може да използвате друго мляко)
  • Една малка част от нарязан джинджифил
  • ¼ чаена лъжичка черен пипер
  • Мед (като опция)

Смесете всички съставки в тенджера (с изключение на меда).
и оставете на слаб котлон, докато мехурчета започнат да се появяват.
Прецедете напитката, за да премахнете джинджифила.
Добавете меда, разбъркайте и е готово за пиене.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/

Автор: Twain Yobra

Напиши коментар

Добави обява

×
×