Всички сме чували, че ранното откриване е жизненоважно за много медицински състояния, но когато става въпрос за рак на простатата, академик от Оксфорд твърди, че хиляди мъже, които имат това заболяване, биха били по-добре, ако никога не са били диагностицирани.

Според професор Фреди Хамди, много мъже с бавноразвиващи се тумори, които не са се разпространили, са претърпели лечение, от което не са се нуждаели.

Той казва, че диагнозата подтиква много мъже да се чувстват притеснени и депресирани, като се подлагат на лечение, дори когато това не е в техен интерес.

Професор Хамди казва: „Можете неправилно да диагностицирате рак на простатата, който няма да им причини никаква вреда. Това води до ненужно лечение, защото когато кажете на пациент, че има рак, му давате нова самоличност, нов паспорт, който той ще трябва да носи до края на живота си.

Радиотерапията и лечението на рак на простатата могат да имат сериозни странични ефекти, включително инконтиненция и загуба на сексуален живот на мъжа.

Точно сега професор Хамди води проучване на Великобритания, в което се разглеждат 82 400 пациенти с рак на простатата на възраст между 50 и 69 години, за да се сравнят резултатите и разходите между пациентите, които изберат лъчетерапия, хирургия или никакво лечение освен редовните прегледи.

В предишни изследвания проф. Хамди изследва 500 мъже, които са имали локализиран рак на простатата. Този тип рак на простатата съставлява около половината от всички случаи и се отнася до бавно растящ рак, който не се е разпространил в други органи.

Пациентите, които е изучавал, са имали редовни изследвания, но не са претърпели никакво лечение, а са избрали подхода, известен като „активно наблюдение“. В началото 80% от мъжете се съгласили да не се лекуват и да продължат наблюдението, но тази цифра спада до 75% след три години. Десетилетие по-късно само 44% не са претърпели лечение. Само 1% са починали в резултат на рака, а други 10% са починали поради други причини.

Повечето от пациентите решили да получат лечение, не защото ракът им се е разпространил, а поради тревогата от възможността за разпространение в бъдеще.

Изследователският директор на Prostate Cancer U.K д-р Матю Хобс заяви, че резултатите са много положителни за мъжете, които са диагностицирани преди рака да се разпространи извън простатата, тъй като 99% от мъжете са живели поне десет години, независимо от лечението. Той посочи, че това показва, че когато активното наблюдение се извършва на висок стандарт, то може да даде на мъжете същите коефициенти на оцеляване в продължение на десет години, както тези, които изберат радиотерапия или хирургия.

Д-р Хобс каза, че тези резултати трябва да бъдат казани на мъжете с локализиран рак на простатата, за да могат да направят информиран избор относно това как да продължат.

Погледнете към диетата си в борбата с рака на простатата

Разбираемо е, че мъжете, които са диагностицирани с рак на простатата, ще се почувстват принудени да направят нещо по въпроса, но ненужното лечение е очевидно погрешен път за избор. Вместо това, мъжете могат да поемат контрола върху здравето си, като подобрят диетата си, премахнат преработените храни и химическите консерванти. Може би е по-важно да се запознаят с няколко ключови храни, които трябва да добавят към диетата си.

Изследванията показват, че яденето на ябълки и грозде е чудесен начин за борба с рака на простатата. В изследване, проведено в Тексаския университет в Остин, изследователите установяват, че ресвератролът в гроздето и урсоличната киселина в ябълковите кори са сред най-ефективните съединения, когато става въпрос за клетки на рак на простатата и за спиране на разпространението им. Комбинирането на двете също пречи на раковите клетки да консумират глутамин, за да се развият.

Според Американското дружество за борба с рака, за един от всеки седем мъже, се очаква да развие рак на простатата, за това е важно всички мъже да продължат с повишено внимание след диагноза и да избегнат ненужното лечение.

Тук може да намерите естествени методи за лечение на рак на простата.

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com/2017-11-13-more-harm-than-good-most-men-are-better-off-not-treating-prostate-cancer.html

Напиши коментар

Добави обява

×
×