(NaturalNews)

Време е да се откажем от мислите „глухарчета са досадни плевели“.

Неговите корени, сок и листа са мощни начини да се помогне на тялото да се лекува, от подобряване на чернодробната функция до борба с кожни заболявания, като екзема. Според Университета на Медицински Център Мериленд, „Индианците са варили глухарче във вода и са го приемали за лечение на бъбречни заболявания, отоци, кожни проблеми, киселини в стомаха и стомашно разстройство.“

Глухарчето се е използвало успешно в различни култури за множество приложения. Не е тайна, че то е отлично средство за поддържане здравето на тялото.

Ето един по-близък поглед към някои от най-добрите ползи за здравето от глухарчето.

Как глухарчето помага за здравето

1. Поддържа правилна чернодробна функция. Коренът от глухарче  предотвратява кръвоизливи в черния дроб, но също така подобрява чистота на кръвта и жлъчния поток, които се управляват от черния дроб.

2. Борба с акне и екзема. Имате лошо акне? Пиенето на сок от глухарче действа като стимулант, детоксикатор, диуретик и антиоксидант, който помага за да се преборите с токсините, които често са резултат на хормони, които са извън баланс. В крайна сметка, токсините излизат от кожата чрез потта и поради стимулиращата способност на сока, порите се разширяват, за да се спомогне облекчаването на процеса. Сокът от глухарче ​​може да се използва и за локално приложение.

Освен това, тъй като сокът е силно алкален и има свойства за борба с микробите, той е изтъкван като идеален начин за справяне с различни кожни заболявания, включително общ сърбеж, екзема и тении.

3. Подобряване здравето на очите. Американската Оптометрична Асоциация съветва хората да консумират най-малко 12 милиграма комбиниран лутеин и зеаксантин дневно, за да се помогне за понижаване на риска от катаракта и свързаната с възрастта дегенерация на макулата. Глухарчето съдържа и двете от тези хранителни вещества. В действителност, само половин чаша надхвърля препоръката на Американската Оптометрична Асоциация за поддържане  здравето на очите, съдържаща 15 милиграма лутеин и зеаксантин.

4. Помощ за загуба на тегло. Консумацията на листа от глухарче е идеална за тези, които се опитват да свалят няколко килограма. Не само, че са с ниско съдържание на калории, но те ​​действат като диуретик, причинявайки безопасно отделяне на водно тегло, чрез уриниране.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *