Ако никога не сте чували за етерично масло от имортела (Helichrysum), известна у нас като безсмъртниче, може би е време. Това етерично масло е много полезно за цялото тяло. То има противовъзпалителни свойства, както и противогъбични, антибактериални и антиоксидантни свойства. Доказано е, че може да намали възпалението, да помогне със свободните радикали в организма, бори акне и много повече. След като прочетете този списък, Helichrysum може да бъде едно етерично масло, което да решите да добавите към аптечката си.

Член на семейство Сложноцветни, Имортела наричана още Безсмъртниче произхожда от Средиземноморския регион. Там то е било използвано за лечебни цели в продължение на хилядолетия. Днес науката потвърждава това, което е било известно на тези хора от векове, това прекрасно масло може да даде тласък на вашето здраве и да ви предпази от болести.

Тук са само някои от начините, по които Имортела може да се използва:

 • Антибиотик: Флавоноидите в Имортела са ефективни срещу бактерии и гъбички. Може да се предотврати (или да помогне за облекчаване) на кожни раздразнения, като обриви и инфекции. За да използвате маслото върху кожата, трябва да го комбинирате с масло носител, като кокосово масло или жожоба. След това можете да натъркате сместа директно върху раздразнената кожа.
 • Слънчево изгаряне: Ако имате слънчево изгаряне това етерично масло може да помогне да хидратира изгорялата кожа и да облекчи болката от изгореното. Просто добавете малко от него в кокосово масло и го прилагайте направо на изгореното.
 • Акне: Тъй като Имортела е силен антибиотик и има антимикробни свойства, е прекрасна за лечение на акне. Не изсушава кожата и не причинява зачервяване. Можете да го прилагате директно към проблемните места.
 • Здраво сърце: Може да ви помогне за подобряване състоянието на кръвоносните съдове, защото намалява възпалението. Може също така ще намали кръвното налягане.
 • Натурален диуретик: Маслото от Имортела се използва като диуретик, защото помага да се намали подуването. Маслото извлича излишната вода от организма и дори облекчава стомашни болки. Можете да пиете чай от листата на растението, за да се предотвратят редица стомашни заболявания.
 • Детокс на черния дроб: Маслото е било използвано като чернодробен детоксикатор в продължение на векове. Той помага на черния дроб да се изчисти от токсини, тежки метали, бактерии.
 • Облекчава болката: Изследване показва, че масло може да помогне за намаляване на болки в мускулите, като намалява възпалението и подобрява кръвообращението. Това ще допринесе за изцеление на нервите, ставите и мускулната тъкан. Особено полезно за тези, които страдат от артрит, травми от упражнения или дори тези, които страдат от фибромиалгия.
 • Антивирусно: Противовъзпалителните свойства на маслото действително помагат на тялото да повиши имунитета си. Флавоноидите пък помагат на тялото да спре разпространението на вредни бактерии, гъбички и вируси.
 • Предпазва от рак: Клинични изследвания показват, че Helichrysum съдържа специални флавоноидни съединения, които предотвратяват оксидативния стрес и развитието на рака. Тези проучвания показват също така, че маслото може да помогне за предотвратяване на увреждане на ДНК от радиация.
 • Хемороиди: Ако страдате от болезнени хемороиди, капнете няколко капки от етеричното масло. Това ще спомогне за намаляване на болката и отока. Повторете на всеки няколко часа.
 • Бъбречни камъни: Маслото от Имортела може да намали риска от камъни в бъбреците, защото то помага за детоксикация както на бъбреците, така и на черния дроб. Разтрийте няколко капки от масло върху долната част на корема два пъти на ден.

Автор:  Anna McPhee

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×