(NaturalNews)

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) почти един на всеки трима американски възрастни страда от високо кръвно налягане. Това е голям проблем, тъй като това състояние поставя хората в по-голям риск за още по-сериозни здравословни проблеми като инфаркти и инсулти и се счита за рисков фактор номер едно за фатални сърдечни атаки. Макар че има редица отпускани с рецепта лекарства на разположение, които помагат за лечение на високо кръвно налягане, всички те идват с нежелани странични ефекти, вариращи от леки (световъртеж в изправено положение) до тежки (трайно увреждане на бъбреците).

Все пак, съществуват естествени възможности, с които хората с високо кръвно налягане, могат да лекуват това състояние. Установено е например, че екстракти от някои растения са изключително полезни за нормализиране нивата на кръвното налягане. Продължете да четете, за да разберете повече за това как тези екстракти могат да подобрят сърдечното здраве.

Екстракт от маслинови листа

Екстрактът от маслинови листа съдържа съединения, наречени секоиридоид гликозиди. В тялото тези съединения реагират с инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (ACE), в резултат на което ангиотензинът не е в състояние да кара кръвоносните съдове да се свиват и резултатът е по-широки кръвоносни съдове и по-ниско кръвно налягане. С една дума, те действат много подобно на групата предписвани лекарства, наречени АСЕ инхибитори, но също така могат да намалят холестерола. В едно проучване, участниците, приемащи екстракт от маслинови листа са показали, в края на осем седмици, спад от 13mn Hg на систоличното кръвно налягане (горната граница) и 3mn Hg в диастоличното кръвно налягане (долната граница).

Екстракт от семена на целина

Екстрактът от семена на целина е друг естествен начин за понижаване на кръвното налягане; той действа почти като групата лекарства, наречени блокери на калциевите канали. Те действат по-различно от АСЕ-инхибиторите и са в състояние да понижат кръвното налягане чрез дилатация (разширяване) на артериите. Изглежда че няма сериозни нежелани реакции към този екстракт и в едно клинично проучване пациенти с леко до умерено високо кръвно налягане са приемали доза от средно 75 мг от този екстракт всеки ден. В края на проучването систолното и диастолното кръвно налягане са спаднали с около осем пункта.

Екстракт от чесън

Не е изненадващо, че чесънът, отдавна известен със своите положителни ефекти върху сърцето, е в състояние също да помага и за лечение на кръвно налягане. Едно клинично проучване изследва пациенти, чието кръвно налягане е било третирано, но неконтролирано и е установило, че с използването на добавки екстракт от чесън, участниците са показали толкова подобрения в кръвното си налягане в края на 12-те седмици, колкото би трябвало да се очаква, ако са използвани най-добрите лекарства.

В заключение, преди да обмислите традиционното лечение на кръвното налягане и да рискувате нежелани странични ефекти, консултирайте се с натуропат или подобен лекар, за да обсъдите тези и други естествени средства за нормализиране на кръвното налягане, които ще подобрят сърдечното здраве без нежелани последствия, като увреждане на бъбреците или други сериозни усложнения.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×