На жените е много по-трудно да намалят теглото си, защото мъжете имат повече тестостерон и (обикновено) повече мускули. Тъй като мускулите увеличават метаболизма, мъжете изгарят повече калории през целия ден, дори когато те просто си седят. Ето защо, много жени имат нужда да се обърнат към външна помощ, за да отслабнат. Използването на неестествени и фармацевтични методи за отслабване може да бъде опасно и може да доведе до възвръщане на загубеното теглото, когато спрете да ги приемате. Вместо скъпи фармацевтични продукти, опитайте следните природни добавки за отслабване при жени.

Хитозан (Chitosan)

Хитозан идва от черупките на насекоми и ракообразни като скариди или омари. Когато е извличен от тези черупки, той произвежда вещество, което помага за усвояването на мазнините. Той също помага за понижаване на холестерола и повишаване на цялостното ви здраве.

Суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин често се взема от бодибилдърите, за да им помогне за увеличаване на растежа на мускулите след тренировка. Не е нужно да сте такъв, за да се възползвате от суроватка, все пак, тя може да ви помогне да изградите мускули, дори и след една кардиотренировка. Повечето жени се страхуват от приема на суроватъчен протеин, защото не искат да станат прекалено мускулести. Суроватъчният протеин е полезен за изграждане на чиста мускулна маса, което увеличава метаболизма ви. Суроватъчен протеин също така намалява апетита, което означава, че няма да съсипете вашата упорита работа с нездравословно хранене.

Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа голямо количество наситени мазнини. Макар да изглежда нелогично да се ядат мазнини, когато икате да намалите теглото си, наситените мазнини ви карат да се чувствате сити и помагат за горенето на други мазнини.

Екстракт от зелен чай

Екстракт от зелен чай увеличава метаболизма, което означава, че тялото ви изгаря повече мазнини, когато не тренирате. Екстрактът от зелен чай  има и противоракови свойства.

Омега-3

Омега-3 мастни киселини помагат на метаболизма на организма. Тъй като не се произвеждат от тялото, е особено важно да се вземат омега-3 добавки, като например рибеното масло.

Сена

Сена помага на тялото ви да храносмила храните по-бързо, което означава, че тялото ви ще има по-малко време, за да извлече калории. Бъдете внимателни, все пак: Сена е естествено слабително, така че не трябва да се взема прекалено много.

Витамин D

Най-добрият начин да се получи витамин D е от Слънцето, обаче, когато това не е възможно е най-добре да приемате допълнително витамин D. Витамин D е естествен подобрител на настроението, което означава, че приемът му ще ви накара да се почувствате по-добре. Той също е естествен начин да помогне за намаляване на умората. Въпреки че няма пряк ефект върху загубата на тегло, ще сте по-щастливи и по-бдителни, което намалява вероятността да прекалявате с храната.

Витамин Е

Витамин Е помага за изграждане на чиста мускулна маса и увеличаване на метаболизма ви. Той също така увеличава изгорените калории по време на вашите тренировки.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет намалява апетита и така консумацията на калории. Когато се приема в малки количества през целия ден, ябълковият оцет е един чудесен начин да се спрете да похапвате нездравословна храна.

Автор: Кристина Sarich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/9-popular-natural-weight-loss-supplements-women/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *