Да се отървем от токсините в тялото звучи като непостижима задача, но е изненадващо лесно да се отървете от гигантска част от тях. Всъщност, с едно просто упражнение, което не изисква друго оборудване освен тялото ви, можете да се отървете от колкото 70% от токсините, които понастоящем причиняват вреди на вашето здраве. Най-доброто е , че не е нужно да сте особено атлетични, за да издържите това упражнение.

Дълбокото дишане има силата да ви отърве от токсините благодарение на ефекта си върху лимфната система. Лимфната система е това, което неутрализира и пренася токсините от клетките ви в кръвоносната система, където те трябва да преминат през бъбреците и черния дроб, след което се екскретират. За съжаление, обаче, лимфната система няма помпа, както например кръвоносната система има такава – сърцето, поддържайки всичко в движение. Вместо това лимфната система зависи от движението на тялото и дишането. Тук научете повече за лимфната система и как да я раздвижите.

Когато не се движите достатъчно и вашите вдишвания са твърде плитки, тялото ви просто не може да детоксикира ефективно. Лимфната ви система се забавя и може да почувствате редица симптоми, вариращи от наддаване на тегло и високо кръвно налягане до възпаление и умора.

Ето защо трябва да се съсредоточите върху дълбокото дишане. Има няколко различни подхода, които можете да предприемете. Един популярен метод е дишането с корема, което означава да седите или да лежите, което ви е удобно, с една ръка на корема точно под ребрата си, а другата на гърдите си. От тази позиция поемете дълбоко въздух през носа си, като оставяте корема си да изтласка ръката ви. Уверете се, че гърдите ви не се движат, тъй като това по принцип се случва.

След това, с допрени устни, издишайте, все едно свирите. Докато усещате, ръката, която сте поставили на корема, използвайте я, за да изтласкате въздуха навън. Повторете това още няколко пъти.

След като сте се справили с тази техника, може да искате да преминете към някои по-напреднали методи. Друг добър вариант е дишането 4-7-8. Можете да легнете, както направихте при коремното дишане, или можете да направите това, като седите, ако предпочитате.

Поемете бавно и дълбоко въздух с корема си и бройте до 4 в главата си, докато вдишвате. След това задръжте дъха, докато броите до 7. След това трябва да издишате напълно, докато броите мълчаливо до 8. Това може да отнеме известно време, но целта ви е да извлечете целия си въздух от белите дробове, докато достигнете номер осем. Това може да се повтори няколко пъти, докато не се чувствате успокояващо.

Други ползи от дълбокото дишане

Въпреки, че детоксикирането е много мотивиращо, дълбокото дишане също така задейства вашата парасимпатикова нервна система, насърчавайки усещане за спокойствие и цялостно благосъстояние. Това е чудесен начин да се намали стреса, поради което много хора смятат, че практиките, насочени към дишането, като йога, могат да помогнат при депресия, стрес и безпокойство. То също така може да спомогне за повишаване на сърдечно-съдовата ви способност, така че да извлечете максимума от тренировките си.

Техники за дълбоко дишане, като пранаяма, също са показали, че благоприятстват имунната система, подобряват качеството на кръвта и подобряват мозъчната функция, като и предоставят повече кислород.

Добрата новина е, че можете да практикувате дълбоко дишане където и да сте. Лесно е да го вмъкнете в ежедневието си, така че се старайте да го правите възможно най-често. Ще се изненадате колко голяма разлика може да направи нещо толкова просто за вашето благополучие!

 

Автор:  Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×