(NaturalNews)

Колко алуминий има в питейната ви вода? Трудно е да се каже, но при 15-годишно проучване на френски възрастни мъже и жени редовната консумация на чешмяна вода е свързана с алуминиева токсичност и повишена честота на деменция. Как може натрупването на алуминий само от чешмяната вода да повлияе на когнитивните способности с напредване на възрастта?

През 15-те години на проучването изследователите установили, че алуминият от водни източници може да бъде рисков фактор за развитие на деменция. Те също са намерили полезно решение. Те открили, че минералът силициевият диоксид може да помогне за намаляване на риска от алуминиево-индуцирана деменция при пациенти в напреднала възраст.

Доклад от 2009 г. от Американското Списание по Епидемиология разглежда това 15-годишно проучване от Франция. Проучването последвало живота на 1925 пациенти в старческа възраст между 1988 и 2003 година. Всички възрастни мъже и жени са били избрани измежду 91 различни общини с различни водоизточници в южната част на Франция. Нивата им на прием на алуминий от вода и други източници са били проучени, като учените изследват ролята на метала за причиняване на деменция в рамките на 15-годишен период. През това време учените също са изследвали въздействието на силициевия диоксид за намаляване на риска от деменция на участниците.

Алуминият от питейната вода увеличава деменцията при 15-годишно проучване

От почти 2000 проучени пациенти в напреднала възраст нито един не е показал никакви признаци на деменция по време на започването през 1988 година.

По време на проучването, изследователите изключват фактори на прием на алуминий от околната среда и се фокусират единствено върху алуминиевия прием от водата. Дневна консумация на чешмяна и бутилирана вода на участниците е била документирана. Били са анализирани надеждни данни за оценка на водата. В проучването, консумацията на алуминий, по-голяма от или равна на 0.1 мг на ден от питейна вода, е свързана с намаляване на познавателната способност. С течение на годините натрупването на алуминий нанася отрицателни психични ефекти, приветствайки деменция при групата от възрастни хора, които някога са били психически здрави. Използвайки научен модел на Cox изследователите установили, че най-високото излагане на алуминий може да бъде рисков фактор за напълно развита деменция.

Надявайки се да помогнат на участниците, изследователите разглеждат по-нататъшни действия и оценяват приема на силициев диоксид за неговата способност да намали деменция.

Това, което откриват е, че когато участниците са увеличили приема на силициев диоксид с 10 мг на ден, появите на деменция са утихнали. Промяната е била драстична.

Това откритие съвпада с експертен анализ на д-р Крис Ексли, PhD.

Доктор препоръчва силициев диоксид, за да помогне на тези, засегнати от алуминий от ваксините

През януари 2011 г. на конференция за безопасност на ваксината в Ямайка, д-р Ексли говори за начини за намаляване на токсичните ефекти от алуминия в тялото. Той говори за значението на силициевия диоксид и споменава две марки вода, подсилени със силициев диоксид, Volvic и Spritzer. След провеждане на няколко изследвания на урина, Ексли и неговия екип от учени доказват, че минерални води с високо съдържание на силициев диоксид помагат за премахването на алуминия от тялото. В презентация, включваща жертви на нежелани реакции от Гардасил (Gardasil), Ексли показал как силициевият диоксид подобрява вредите, причинени от ваксини с алуминий. Въз основа на 20-годишно проучване, д-р Ексли препоръчва ежедневно пиене на един литър вода, богата на силициев диоксид, за да се намали тежестта от натрупания алуминий в тялото.

Източници на силициев диоксид
За щастие, минералната вода със силициев диоксид не е единственият начин за получаване на този важен минерал.

Според книгата на Клаус Кауфман от 1993 г., Силициев диоксид: забравеното хранително вещество, силициевият диоксид може да се намери предимно в следните храни (Съдържанието на силициев диоксид е измерено в мг за 100 г):

  • Овес: 595
  • Просо: 500
  • Ечемик: 233
  • Картофи: 200
  • Пълнозърнести зърна: 158
  • Земна ябълка (топинамбур): 36
  • Червено цвекло: 21
  • Царевица: 19
  • Аспержи: 18
  • Ръж: 17

Хвощ – топ източник за силициев диоксид
Един от източниците на силициев диоксид, който не е споменат по-горе е хвощ. Уважаван като силен диуретик и стягаща билка, хвощът е нецъфтящ плевел, подобен на папрат, който е пълен със силициев двуокис. Високите, кухи стъбла приличат на аспержи и често растат във снопове. Когато растението започва да изсъхва, в стъблата се формират кварцови кристали и започват да изглеждат като пернати опашки. Тази билка може да бъде закупена като сух прах и може да се използва сурова за направа на тинктури. Съдържанието на силициев диоксид от хвощ е ненадминато и е известно за подпомагане растежа на здрава коса, нокти и кожа при хората.

С високото си съдържание на силициев двуокис, хвощът може също да бъде добър за премахване на алуминий от тялото и защита от деменция.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×