Детоксикация със сигурност е много употребявана дума в здравните среди. Всеки търси най-новата стратегия за отстраняване на вредните отрови, които се натрупват в тяхната физиология с течение на времето. Тези детокс програми често включват водни пости, почистване със сок, билкови комплекти и др.

Много важна част от тялото, която много хора не вземат предвид при търсенето на начини за премахване на токсини е тяхната лимфна система. Тази система е сложна дренажна система, която се състои от жлези, лимфните възли, далак, тимусната жлеза и сливиците. Основната ѝ роля е да очисти нашите клетки чрез прокарване и абсорбиране на излишната течност, мазнини и токсини от тъканите ни в кръвта, така че те да могат да бъдат изведени от тялото чрез черния дроб и бъбреците.

За съжаление, подобно на много други области в тялото ни, лимфната система е силно компрометирана, основно чрез токсичен товар, който се е натрупал, но не е бил освободен през тази „канализационна система“. Това може да се случи поради редица причини, и когато това стане, тази канализация се запушва и почистващото действие на цялата система става като „застояло езерце“.

Признаци на запушена лимфна система

Освен необясними бучки в различни части на лимфната система (като врата и подмишниците), какви други симптоми може да се очакват? Ето няколко от основните признаци:

  • Главоболие;
  • Хронична умора;
  • Наднормено тегло или целулит;
  • Артрит;
  • Необясними наранявания;
  • Инфекции на синусите;
  • Нарушения на храносмилането.

За щастие, раздвижването на тази система не е особено сложно, въпреки че когато се прави, някои хора може да получат гадене, поради токсините, които се премахват от органите, отговорни за това. Компрометирана лимфна система често може да доведе до болен черен дроб, както и трябва да бъдете внимателни за това колко бързо се опитвате да почистите тази важна система, тъй като тя ще разчита на черния дроб, като част от процеса на детоксикация.

Най-лесните и най-нежните неща, които можете да направите в началото са леки упражнения, като се обърне специално внимание на скачането на мини-батут в продължение на 5-10 минути на ден. Тъй като лимфната система не разполага със собствена помпа (като сърцето), тя трябва да бъде ръчно раздвижена. Скачането е един от най-лесните и ефективни начини да направите това.

В допълнение към физически упражнения, можете да погледнете към алтернативни лечения, като  масаж, акупунктура, и хиропрактика. Всяка една от тези области ще помогне да се мобилизират и да се отворят пътищата за подпомагане на лимфната система в процеса на прочистване.

Разбира се, има няколко други начини за ефективно прочистване на тази система, включително храни, билки, вода, суха четка, душ терапия, дихателни упражнения и избягване на нещата, които оказват натиск върху лимфната система, на първо място.

Тук може да намерите още начини за прочистване на лимфната система.

 

Автор: Derek Henry

Източник: http://blogs.naturalnews.com/signs-lymphatic-system-clogged-repair/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *