(NaturalNews)

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото. Черният дроб, този мултифункционален орган филтрира и пречиства кръвта, помага за производството на глутатион, който е от съществено значение за рециклиране на антиоксидантите, превръща слънчевата светлина във витамин D3 и помага за производство на жлъчка, наред с много други задачи. За да помогнем на този жизненоважен орган да функционира на оптимално ниво са нужни прочистване и детоксикация. Експерти твърдят, че с естествено прочистване могат да бъдат подобрени храносмилането и обмяната на веществата; също така могат да бъдат предотвратени заплахи за здравето от запушване на черния дроб, и кръвта също се пречиства.

Прочистване на черния дроб и кръвта чрез изцедени сокове

Сокоизтискването има много ползи.  То помага за премахване на токсините, които се натрупват в тялото от консумацията на храни, богати на консерванти, изкуствени добавки, захар, хормони и различни химикали. Има изобилие от диети със изтискани сокове, които могат да помогнат за премахване на опасни химикали в черния дроб и кръвта, включително Основно Очистване.

Това включва процес от 10 дни, в които се изисква от лицето да пие комбинация от следните съставки: пречистена вода, лют червен пипер (кайен), чист кленов сироп и пресен лимонов сок. За да работи този очистващ план, трябва да се избягва консумацията на алкохол, преработени храни, продукти от животински произход, захар, кофеин, пшеница и цигари, още дни преди прочистването. Препоръчват се от 4 до 8 чаши сок на ден плюс редовна консумация на вода.

Друго домашно средства включва комбинация от топла вода, лимонов сок, щипка лют червен пипер (кайен) и една чаена лъжичка мед. Трябва да се приема рано сутринта без храна. След пиене на сместа, трябва да пиете една чаша сок. Тази комбинация трябва да бъде достатъчно за закуска. Същото количество смес от сок трябва да се консумира за обяд.

Измерването на три чаши грейпфрут, смесен с четири супени лъжици английска (или епсомова) сол е друга ефективна рецепта за прочистване на черния дроб. Трябва да се взема в четири части. На сутринта, могат да се консумират леки плодове и зеленчуци. Когато часовникът удари два следобед, трябва да се избягва яденето на всякакви солидни храни.

След четири часа, диетата за почистване на черния дроб може да започне. Втората доза трябва да се вземе след няколко часа. Третата част трябва да се вземе в шест часа сутринта на следващия ден, а последната два часа след това.

Има и други природни методи и рецепти, които са ефективни за прочистване на черния дроб и кръвта. Специалистите препоръчват гладуване, заедно с процеса на почистване. Трябва да се отдели време за подготовка преди прилагането на всеки метод или рецепта за прочистване.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×