(NaturalNews) Повечето от нас обичат захарите. Дори и ние от Био Поглед. Хора, които са на изключително строги диети се затрудняват най-вече, когато трябва да се откажат от захарта. Няколко от многото примери за здравословни захари са Агаве нектар, суров мед, сироп от кафяв ориз, от захарна тръстика, ябълков сок. Въпреки това погледнато реално и те не са много здравословни, защото всички са рафинирани захари. В природата, захарта не е толкова често срещана, именно защото не сме предназначени да приемаме толкова много от нея.Знаете ли какво означава да се яде рафинирана захар? Кандида, бактерии и други паразити. Захарта насърчава вируси, рак и възпаления. Почти всеки здравословен проблем се влошава от захарта.

Най-честата причина за алергии е свръхрастеж на Кандида

Свръхрастежът на Кандида причинява алергии. Ние всички имаме Кандида и както всички други бактерии, тя играе важна роля в еко-системата на тялото ни. И при бактерии, мазнини, холестерол и т.н., всичко е въпрос на баланс. Повечето хора, които четат тази статия имат свръхрастеж на Кандида, а за това не се изисква много. Само една чаша пресен плодов сок има много ползи за здравето, но тя пък е достатъчна, за да наруши равновесието на храносмилателната система на повечето хора. Други рафинирани храни като тестени изделия, хляб и бял ориз също хранят Кандида. А за тези със сериозни проблеми с Кандида, дори и цял пресен плод може да доведе до свръхрастеж.

Не означава, че никога не трябва да ядете рафинирана захар. Помислете за гореспоменатите алтернативи на захарите. Те със сигурност имат своето място. Но ако прекалите с тях, излагате системата си на риск.

Ако ви се дояде нещо сладко, плодът е най-добрата храна за ядене. Когато има повод, призоваващ за нещо като сладолед, бисквитки, торти или други подобни захари, вземете добавка силен пробиотик след хранене и се уверете, че следващите няколко хранения са фокусирани върху пресни сурови зеленчуци за привеждане на екосистемата обратно в правилното равновесие.

Ако сте човек, който се грижи добре за себе си и се чуди дали е възможно да се отърве от сезонните алергии, пробвайте това за една седмица: откажете се от всички рафинирани храни, всички рафинирани захари, всички рафинирани зърнени храни. Опитайте го за една седмица. Представете си хранителна пирамида със зеленчуци на дъното,  по-горе  ще бъдат плодове, кафяв ориз, киноа, боб и т.н. ще бъдат следващите. И ако ви се яде месо, това ще бъде най-отгоре. Диета като тази, за една седмица елиминира сезонните алергии на повечето хора. Храненето по този начин в продължение на няколко седмици ще премахне алергии от прах, домашни любимци, хранителни алергии и др.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×