(NaturalNews) С нарастващата честота на заболяванията от рак, много хора се чудят дали има нещо, което могат да направят, за да намалят значително този риск. Докато диагнозата рак може да бъде съкрушителен удар, има някои стъпки, които хората могат да предприемат, за да намалят риска от развитие на редица различни видове рак. Едно от нещата, над които човек има най-много контрол е храната, която консумира. С някои дребни промени в диетата е възможно да се намали риска от развитие на рак.

Увеличете приема на фибри

Има причина, поради която толкова много здравни експерти препоръчват диета, която е с високо съдържание на фибри. Повторни изследвания са показали, че има силна връзка между диета с високо съдържание на фибри и намаляване на риска от рак на дебелото черво. Фибрите помагат да изхвърлите тези потенциално токсични вещества през стените на червата по-бързо, като се свързват с тях, така че да ги държат далеч от там. Това е вярно дори за тези хора, които са с висок риск за рак на дебелото черво. Едно изследване показва, че когато тези  хора са на диета с високо съдържание на фибри, не по-малко от 13 грама пшенични фибри всеки ден, показват по-малък растеж на клетките, които са потенциално ракови.

Увеличете консумацията на сурови плодове и зеленчуци

Консумацията на повече пресни плодове и зеленчуци не е просто добра идея, за да се поддържа желанието за сладки храни до минимум и да запазите теглото си. Изобилието от плодове и зеленчуци помага на човек да намали жаждата за мазни храни, която може да увеличи риска от рак. В допълнение, плодовете и зеленчуците са богати на фитохимикали. Тези фитохимикали са естествени съединения, които могат да помогнат на тялото да се бори с рака, както и да намали риска от рак. Зеленчуците, за които се счита, че се борят с рака и съдържат фитохимикали са най-вече кръстоцветните – като карфиол, брюкселско зеле, зеле, броколи, кейл.

Уверете се, че премахвате месото от диетата си

Изследванията, които са се занимавали с хранителния режим на вегетарианци, са установили, че тези групи хора имат много по-нисък риск от развитие на рак. Някои изследователи смятат, че главоломно растящите темпове на рак по време на модерните времена пряко корелира с преминаването на хората от диета главно на растителна основа и се фокусират върху продуктите от животински произход. В действителност, растенията имат предимство над животински продукти. Те съдържат фитохимикали, както и повече фибри от животинските продукти. В допълнение, растенията съдържат много по-малко мазнини, отколкото животинските продукти.

Чрез няколко промени към по-здравословно хранене, хората могат значително да намалят риска да бъдат диагностицирани с рак.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *