Обширно изследване е установило, че етерично масло от мащерка и неговата съставка тимол може да бъде антисептично средтсво. В действителност, много промивки на устата и антисептични кърпички често съдържат тимол.

Ново изследване също е установило, че масло от мащерка намалява болката. Кой би си помислил?

Е, в традиционната медицина, са използвали масло от мащерка и други етерични масла, за да помогнат за облекчаване на болката в продължение на векове.

Проучване установи, че мащерката „бие“ инбупрофена, когато става въпрос за облекчаване на болката.

Изследователи от университет в Иран потвърждават, че мащерката е не само отлична болкоуспокояваща билка, но тя също така намалява и болката при менструация много по-добре от ибупрофен.

Учените изследвали 84 жени, които са с болезнена менструация. Младите жени са били на възраст между 18 и 24 години. Всички страдали от първична дисменорея.

Първичната дисменорея обикновено се определя като силни спазми, които могат или не могат да бъдат съпътствани с други симптоми, като болки в гърба, гадене, главоболие и световъртеж. Вторична дисменорея обикновено показва болка, която е свързана с друго основно заболяване.

Тук учените добавят към определението за първична дисменорея, че тя се появява в рамките на две години от началото на менструацията (менархе). Това е логично, защото болезнена менструация е по-често наблюдавана при по-младите жени в рамките на първите няколко години от началото на мензиса.

Други ползи за здравето от мащерка

Антисептична: Етеричното масло от мащерка е добър антисептик и предпазва рани и язви от инфекции. Това се дължи главно на наличието на компоненти като кариофилен и камфен в мащерката.

Тоник: Това етерично масло също тонизира кръвоносната система, сърцето, храносмилателната система, нервната система, мускулите и кожата, докато ги подсилва и повишава имунитета.

Повишава кръвното: Това е много полезно за тези, които страдат от ниско кръвно налягане. Този тип хора са изложени на риск от изпадане в безсъзнание по всяко време. Това масло може да нормализира кръвното налягане, като го повдигне.

Антиревматична: Има две основни причини за ревматизъм, артрит и подагра. Първата е неадекватно или възпрепятствано движение, а втората е нарастваща концентрация на токсини като пикочна киселина в кръвта. Етеричното масло от мащерка може да се справи и с двата от тези проблеми. Тъй като е диуретик, който увеличава уринирането и помага при отстраняването на токсините от тялото. В качеството си на стимулант, той стимулира или активира кръвообращението и по този начин решава проблема. И двата начина помагат да се лекува ревматизъм и свързаните с него усожнения, като артрит.

Автор: Pulford

Източник: http://blogs.naturalnews.com/study-thyme-plant-extract-revealed-effective-ibuprofen/

One thought on “Проучване: екстракт от мащерка – по-ефективен от ибупрофен”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *