(NaturalNews)

Дори и с целия напредък, който е постигнат в откриване и лечение на рак в последните няколко десетилетия, все още предстои да се извърви дълъг път. Дори с всичките пари, които се изливат в изследване на раковите заболявания, болестта остава четвъртата водеща причина за смърт в САЩ – и цифрите са подобни и за много други страни по света. Голяма част от проблема е, че по-голямата част от раковите терапии все още се въртят около някаква комбинация от операция, химиотерапия или лъчева терапия. Всички тези процедури носят рискове – и всички те имат нежелани странични ефекти. Ето защо толкова много изследователи отделят времето си за откриване на по-естествени начини за лечение на рак. Един изненадващ кандидат, който е излязъл от всичко това, е витамин Е, който е по-известен със способността си да подхранва кожата.

Витамин Е и рак

Много хора в общността за изследването на рака говорят за няколко наскоро публикувани проучвания, които изглежда са открили връзка между високи нива на витамин Е в организма и намалена случайност от рак на гърдата. Тъй като тази форма на рак е от жизненоважна загриженост за жените, тези изследвания, по-специално, са събрали много внимание.

Как работи?

Докато тези проучвания са били проведени поотделно, учените, участващи в тях, са стигнали до някои сходни заключения за ролята, която играе витамин Е в предотвратяването развитие на рак. Оказва се, че витамин Е е в състояние да пречи на специални клетки, които всъщност подхранват раковия тумор и му помагат да расте. Това попречване означава, че туморът не е в състояние да расте – или по-важното е, че не може да се разпространява към други части на тялото. Той също така очевидно може да причини по-високи нива на смърт на раковите клетки – но без да уврежда околните тъкани.

Не всеки витамин Е е еднакъв

Преди да се отправите към местния магазин за здравословни храни, за да купите бутилка витамин E – продължете да четете! Витамин Е, всъщност, идва в много различни форми – и изглежда, че не всички от тези форми могат да повлияят на раковите клетки по описания начин. Най-добрият вид изглежда е витамин Е сукцинат, тъй като това е формата, която може да действа върху раковите клетки и да нарушава способността им да се възпроизвеждат и разпространяват – както и да ускорява тяхната смърт.

Нужни са повече изследвания, за да разберем по-добре връзката между нивата на витамин Е и рак – и точните начини, чрез които този витамин е в състояние да предотвратява развитието на болестта. В същото време, обаче, уверявайки се, че консумирате храни, които са богати на витамин Е и обмисляне за прием на добавка, със сигурност няма да навреди!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *