Проучване установява, че кълновете от броколи помагат за детоксикация на организма

(NaturalNews)

Ново проучване на изследователи от Университета Джон Хопкинс е установило, че кълновете от броколи имат способността да осигуряват детоксикиращ ефект в организма, получавайки признание от хората, които преди това са се съмнявали във въздействието на храната върху премахване на токсични химикали от системата или поставяли под въпрос консумацията на кълнове като цяло.

Преди това, много хора обръщаха внимание на черния дроб, отбелязвайки, че само той е отговорен за подпомагане детоксикацията на тялото, и, че храните не могат непременно да окажат голяма помощ. Когато става въпрос за кълнове, много хора предупреждават за хранително отравяне след консумирането им и затова препоръчват загряване, което за мнозина, е процес, който превръща здравословната храна в лишена от хранителни вещества такава.

Канцерогенните замърсители са по-малко при тези, които консумират кълнове от броколи

Все пак, това проучване е установило, че след 12-седмично изследване на 300 души, тези, които са пили напитка, направена със замразено-изсушени кълнове от броколи на прах са имали значително по-ниски нива на замърсители в урината си, отколкото участниците, които са приемали само плацебо.

Изследователите, които са се опитвали да научат повече за превенцията на рака, са оценявали лица, живеещи в Китай, където е известно, че лошото качество на въздуха уврежда телата, като ги изпълва с вредни  канцерогенни химикали. По-конкретно, един замърсител, причиняващ рак, наречен бензен, е установен, че има скорост на детоксикация, която е повишена с до 61 процента, а коефициентът на детоксикация за различен вид канцероген, акролеин, се повишава с 23 процента.

Дългосрочните рискове за здравето от излагането на бензен са били свързани с увредена имунна система, което увеличава рисковете от инфекция, причинява нередовни менструални цикъли и води до ниско тегло при раждане. Също така е било установено, че причинява рак, по-специално, левкемия. На по-малко, но все пак тревожно ниво, той е свързан с причиняване на тремори, повръщане и объркване.

Това откритие засилва предишните резултати от изследвания на Университета Джон Хопкинс, че кълновете от броколи предлагат повече антиоксиданти и защита от рак, отколкото простото поглъщане само на броколи.  В този случай, те са били в състояние да изолират борещия се с рака фитохимикал, известен като сулфорафан.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle



Един коментар на Проучване установява, че кълновете от броколи помагат за детоксикация на организма

  1. Lili Stamenova каза:

    ДА. ТАКА Е!

Вашият коментар