(NaturalNews)

Камъните в жлъчката са кристални образувания от холестерол и калций, образувани в рамките на жлъчния мехур и жлъчните пътища. Тези камъни могат да се различават значително по размер – от толкова малки, колкото зрънце сол до почти с размерите на топка за голф. Камъни в жлъчката са знак за непълна детоксикация на черния дроб и представляват значителна заплаха за организма. Разбийте камъни в жлъчката естествено с противовъзпалителна диета и цикъл на почистване.

Жлъчният мехур служи като резервоар за жлъчката, която се произвежда в черния дроб. Жлъчката е необходимa за храносмилането и метаболизма на мастните киселини. Допълнителното място за съхранение на жлъчката позволява на тялото ефективно да метаболизира богатите на мазнини храни като пържола и яйца. Когато черният дроб и жлъчният мехур се задръстени с токсини, те не са в състояние да отделят жлъчка ефективно. Това може да доведе до дисбаланс на жлъчни материали, които водят до образуване на жлъчни камъни.

Жлъчните камъни обикновено са комбинация от холестерол и калций. Повечето хора не изпитват никакви външни признаци или симптоми. Тъй като камъните стават по-големи те пречат на храносмилането и може да предизвикат лека до силна болка в горната дясна част на коремната област. Тези болезнени епизоди обикновено се появяват през нощта след ядене на мазни храни. Други симптоми са подуване на корема, оригване, газ, загуба на енергичност след хранене и диария.

Инфекции на жлъчния мехур

Камъните в жлъчката могат да „подслоняват“ инфекциозни организми като Ешерихия Коли и Бактероидес, които да доведат до допълнителен стрес за черния дроб и жлъчния мехур. Тези инфекции могат да създадат проблеми, заплашващи живота и трябва да им се обърне внимание. Ферментиралите храни и пробиотиците работят едновременно да инхибират тези инфекциозни бактерии и да намалят тежестта на всяка инфекция.

Необходима е противовъзпалителна диета и подходящ начин на живот, за да се инхибира образуването на камъни. Тази диета се състои от богати на фитонутриенти органични плодове и зеленчуци, животински продукти от хранени с трева животни и здравословни източници на мазнини като авокадо, кокосово и маслиново масло. Сурови сирена от хранени с трева крави и кози са важна храна, поради богатото си съдържание на омега 3 мастни киселини, витамин К2 и D3. Синергията между витамин K2 и D3 помага за регулиране на калциевия метаболизъм и подтиска образуването на камъни в жлъчката.

Храните, които са богати на органични киселини и естествени ензими са особено важни за цялата храносмилателна система, включително и за черния дроб и жлъчния мехур. Тези храни включват ябълков оцет, прясно изцеден лимон / лайм, комбуча, кимчи и червено зеле. Храни, обогатени с пробиотик, като – сурови млечни продукти, ферментирала суроватка и кефир,  са изключително полезни.

Здравето на черния дроб зависи от редовен цикъл на постене за ефективно прочистване и детоксикация. 12-часово гладуване между вечеря и закуска е чудесен ежедневен навик. Ако последното ви хранене вечер е в 20:00 часа  не трябва да опитвате друга суха храна най-малко до  8 часа сутринта. Това дава на тялото 4 часа за храносмилане и метаболизъм на храната и 8 часа на черния дроб да се прочисти.

След като включите 12-часовия цикъл за ежедневна детоксикация в начина ви на живот, можете да увеличите този период от време. Два до три 16-часови течни пости всяка седмица и / или 24 часа глад веднъж седмично ще пази черния дроб  чист.

Тези пости са много по-лесни, отколкото повечето хора смятат. Много хора пият пресни зеленчукови сокове, напитки, направени с ферментирала суроватка, комбуча и вода с лимон. Течностите и хранителните вещества снабдяват тялото с много чиста енергия, която подобрява способността на черния дроб да прочиства токсините и улеснява изхождането.

Всеки, с изразени и симптоматични жлъчни камъни, трябва да започне течна диета с много вода и лимон, ферментирала суроватка, кокосово кисело мляко и пресни органични зеленчукови сокове. Опитайте да ограничите твърдата храна до едно хранене на ден с много умерени порции противовъзпалителни храни.

Автор: Dr. David Jockers

Източник: http://www.naturalnews.com/035297_gallstones_gallbladder_remedies.html#ixzz2Y0b0XVkP

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×