(NaturalNews)

Това е една от констатациите за бъдещите проценти на ракови заболявания във Великобритания. В момента тя е малко под това равнище на риск, само един за всеки двама души или 44 процента. Не е изненада, че цифрите са почти същите в САЩ. Tези прогнози се базират на настоящите и новите тенденции, но не забравяйте, че това е просто статистика.

С напредване на възрастта, вероятността от диагностициране с рак се увеличава, но е и факт,че сега все повече деца заболяват от рак, отколкото преди. Прогнозираните 50 процента от населението включват всички възрасти. Наследствеността, когато става въпрос за тази болест не е фактор, освен ако някой просто е приел лошите канцерогенни навици на семейството си.

Все повече и повече здравни експерти осъзнават, че ракът е заболяване на околната среда. Това означава, че може да се направи много за предотвратяването му. 

Намаляване на шансовете за разболяване от рак

По-долу са изредени „всеизвестните“ мерки за предпазване от падане на рН нивото, което от своя страна предизвиква окисляване на вътрешната среда на тялото, която пък е перфектна за развитие на болести:

Намаляване приема на захар и високо фруктозен царевичен сироп, моносодиев глутамат (MSG) и аспартам, червено месо и млечни продукти от животни, гледани по небиологичен начин, избягвайте нездравословните храни и преработени храни с добавки и/или ГМО, не използвайте хидролизирани преработени масла.

Спрете да използвате опасните козметични препарати, канцерогенните почистващи и перилни препарати. Можете да добавите физическо натоварване към ежедневието си, да намерите начин за успокояване и справяне със стреса – йога, медитация.

Ето един от аспектите на превенцията на рака, който не е толкова добре разбран. Всеки има някои свободно плаващи ракови клетки. Панкреасните протеолитни ензими са способни да пропукват стените на тези ракови клетки.

Ние използваме ензимите на панкреаса за храносмилане на храна, защото в нашите храни липсват достатъчно храносмилателни ензими, по този начин крадем метаболитните му и протеолитни ензими.

Панкреасните протеолитни ензими са в състояние да унищожат отделни ракови клетки, и други метаболитни ензими са важни за метаболизма на кислород при не-раковите клетки.

Когато нормалните клетки не са способни да метаболизират кислород, те прибягват до ферментиране на глюкоза и стават ракови. Ето защо някои смятат, че борбата с рака е на клетъчно ниво, и затова пациенти с ракови заболявания трябва да избягват захар.

В началото на 20-ти век Шотландският ембриолог д-р Джон Беард открива, че панкреасните протеолитни ензими са основната защита на тялото срещу рак, и дори може да се използва като терапия за съществуващите ракови заболявания.

Интересно е, че терапията на Герсон включва много прясно изцедени сокове и клизми с кафе. Клизмите с кафе помагат при прочистването на черния дроб, който филтрира токсините от разрушените ракови клетки.

Тези ракови клетки са унищожени от ензими  на сокове от изцедени сурови зеленчуци и плодове и панкреасни метаболитни ензими, които са освободени чрез добавени храносмилателни ензими. Изцеждането на сок при много ниска скорост запазва изобилието на ензими от суровите, биологични продукти. Без ензими като метаболитни катализатори, приемането на минерали и витамини е почти безсмислено.

Намаляване на риска от рак е още една причина, поради която изцеждане на сокове и допълнителния прием на ензими не бива да бъдат пренебрегвани.

Автор: PF Louis

Източник: http://www.naturalnews.com/039545_cancer_prevention_men.html#ixzz2WZofWgBh

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×