Едно от най-големите предизвикателства в съвременната мейнстрийм медицина, остава възможността за лечение на рак по начин, който унищожава раковите клетки, като оставя здравите тъкани непокътнати. Тъй като ракът остава един от десетте най-големи убийци в САЩ (и съпоставимо в други държави), това е основен проблем. За  радост, особено за пациенти, които са диагностицирани, когато заболяването вече е доста напреднало, все пак има няколко добри възможности за лечение. Едно често  предлагано средство е химиотерапията, но дали работи или не (често се проваля). Имунната система на организма и други функции може да бъдат сериозно компрометирани. По-долу е описан случая на един човек, Вернон Джонстън, който използва естествена алтернатива на химиотерапия за неговия рак на простатата в етап 4.

Историята на Вернон

Когато Вернон Джонстън е бил диагностициран с рак на простатата, болестта вече е доста напреднала. Когато ракът е на етап 4, това означава, че той вече се е разпространил в други части на тялото. В случая, костите на г-н Джонстън, са били засегнати. Имало е много малко възможности за лечение и химиотерапията е щяла да бъде дълъг и скъп вариант, и без гаранции за успех. Това също така означава, че ще има дългосрочни странични ефекти като слаба имунна система, която ще го остави по-уязвими към други инфекции и болести.

Изборът на Вернон

Вернон, вместо да предпочете химиотерапия, първоначално решава да опита лечение с цезиев хлорид, вещество, което рядко се предлага на пациенти с рак, но което работи чрез повишаване  рН на организма за борба с рака. Тази терапия има успеваемост 50%, със скорост по-добра в сравнение с химио-  или лъчетерапия. Въпреки това, цезиевият хлорид, които той бил поръчал никога не пристигнал, така че Вернон опитал да повиши рН-то си със сода бикарбонат.

Вернон намира рецепта по интернет, която призовава за смесване на сода за хляб (химично наименование: натриев бикарбонат) с кленов сироп, но в действителност той използвал меласа вместо сиропа. Содата за хляб, като цезиевия хлорид, има алкализиращ ефект върху тялото, повишава рН, като неутрализира киселината (оттук и неговото използване за борба с киселини, например). Това е важно за лечението на рак, защото раковите клетки растат с много по-бързи темпове, те също метаболизират въглехидратите много по-бързо от нормалните клетки, чрез сложен химичен процес. Това прави района около раковия тумор  много киселинен. Тази киселинност, на свой ред, кара туморите да растат по-бързо, така че това е процес, който по същество се подхранва от само себе си. Содата за хляб – и други алкализиращи агенти като на цезиев хлорид – спират този процес чрез алкализиране на района около тумора и по същество обричат на глад туморните клетки и така се спира тяхното разпространение и развитие.

За повече информация по този въпрос, един отличен източник е книгата Sodium Bicarbonate – Rich Man’s Poor Man’s Cancer Treatment, в която се обсъжда не само връзката между киселинност и рак, но и най-ефективните медицински начини за използване на натриев бикарбонат. Има вече и доста други книги и информация в интернет, която всеки болен от рак или техните семейства трябва да четат, за да разберат, че има по-естествени и ефективни алтернативи на лечение на рак, отколкото това, което повечето от основните практикуващи в момента предлагат.
Автор: Meghan Telpner

Източник: http://blogs.naturalnews.com/stage-4-cancer-gone-baking-soda-treatment/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *