Нови изследвания, от тази година, на Американското дружество по клинична онкология (ASCO) допълнително подкрепят противораковите свойства на четири специфични храни. 203 мъже, които вече са били диагностицирани с рак на простатата са били рандомизирани на т. нар. „четири хапчета храна“ или плацебо в продължение на 6 месеца. Изследователите проследяват (PSA) нивата на простатно-специфичен антиген и намерените в мъжете в групата на плацебо се увеличили с 63%, отколкото в групата на „четири хапчета храна“.

Изследователите заключават, че тези резултати са клинично значими за ориентиране за мъжете, обмислящи хранителни добавки след рак на простатата. Проучването също така планира да проведе допълнителни изследвания, за да разбере по-добре продължителността на лечението.

4 растения са в включени в „хапчето храна“:

  • Куркума
  • Нар
  • Броколи
  • Зелен чай

Въпреки, че все още продължават изследванията върху тези четири растения, е добре да ги включите във вашата диета чрез изцеждане на сок, пиене на 2 до 3 чаши зелен чай на ден, както и избор на нови здравословни рецепти.

Защо изследователите вярват, че тези четири растения са специални бойци срещу рака:

Куркума. Първичен компонент в куркумата е куркуминът, който е мощен противовъзпалителен агент. Изследователите смятат, че чрез намаляване на възпалението при пациенти, които вече имат рак на простатата ще се намали способността на рака да се разпространи и в други части на тялото. Освен това, куркуминът деактивира някои гени, за които се вярва, че подкрепят разпространението на раковите клетки в простатата. Допълнителни ползи на куркумина за здравето включват – източник на желязо, магнезий и есенциални мастни киселини.

Зеленият чай съдържа катехини, които са склонни да се натрупват в простатната жлеза. Веднъж навлезли там, те се насочват и атакуват раковите клетки, оставяйки здравите клетки живи. Допълнително интересно проучване в Япония е показало, че хора, които пият повече зелен чай намаляват риска от рак на простатата с до 86%.

Наровете, също като зеления чай, селективно убиват раковите клетки. Полифенолите в наровете също се концентрират в простатната жлеза и предизвикват апоптоза (клетъчна смърт) на раковите клетки в простатата, оставяйки здравите клетки непокътнати.

Броколите детоксикират черния дроб и червата. Те помагат с очистването на всички ежедневни токсини, които влизат телата ни от храната, която ядем. С премахването на токсините, тялото ви е по-добре подготвено да се бори и да спре раковите клетки да растат.

В обобщение на изследователите, застаряващите мъже, които включват куркума, нар, броколи и зелен чай в ежедневната си диета могат да се предпазят и да получат друго положително въздействие върху здравето на простатата.

Автор: Chris Wimmer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-plants-fight-existing-prostate-cancer/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *