(NaturalNews)

Ако сте като мен, вероятно сте опитали много естествени дезодоранти. Много от тях, които твърдят, че са естествени, не са или не са здравословни. Повечето от тях не работят. Всъщност, попадал съм само на няколко, които работят добре, но не траят много дълго.

Тези дни аз не се нуждая от това. Колкото по-здравословно ям, толкова по-малко миризма отделя тялото ми. Всъщност, ако мириша, знам точно какво съм ял, за да го предизвикам. Здравото тяло с балансирана вътрешна еко-система (здравословни чрева) не отделя лоша телесна миризма.

От друга страна, никой не е съвършен. Хубаво е да имаме дезодорант за деня, който продължава с нощ в града, няколко питиета, ресторант и т.н.

Най-добрият дезодорант, който съм използвал някога, си го направих у дома. Все пак, той не трае твърде дълго; за мен, той работи за около 4 часа. Но със сигурност това е любимият ми, от многото, които съм опитвал.

Рецепта за изцяло естествен дезодорант

  • 5 супени лъжици нерафинирано кокосово масло
  • 5 супени лъжици чисто какаово масло (без добавки)
  • 3 супени лъжици сок от алое вера
  • 1/4 чаша сода бикарбонат и/или арарут (арарут освен това е благодарение на коментатор „HadDone“)
  • 1/4 чаша екстракт от хамамелис
  • 4 капки етерично масло от чаено дърво или мента
  • 5 капки етерично масло от лавандула

Загрейте кокосовото и какаово масло, докато се втечнят. Комбинирайте всички съставки в блендер или кухненски робот, докато се смесят добре. Поставете в съд (за предпочитане стъкло) и съхранявайте в хладилник за една нощ.

Има много начини, можете да нагласите тази рецепта. Ако искате дезодорант на прах, можете да намалите количеството на течни съставки и да увеличите содата бикарбонат. Някои хора използват царевично нишесте, но то храни гъбичките. Аз го избягвам.

Можете да направите течност за ролков или дори дезодорант спрей, като използвате по-малко кокосово и какаово масло, оставяйки содата бикарбонат, добавяйки повече сок ​​от алое вера (до една чаша) и повече екстракт от хамамелис (колкото е необходимо за постигане на консистенция).

Ако искате да направите страхотен стик дезодорант, добавете още какаово масло (истинското, чисто, супер-гъсто какаово масло, а не кремообразното нещо с добавките) към оригиналната рецепта. Можете да го напълните във стар стик дезодорант.

Чувствайте се свободни да експериментирате с етеричните масла за аромат. За мъжки горист аромат, опитайте масло от риган, което също допринася за защита от миризма, поради своите антибактериални свойства. Могат да бъдат добавени и цитрусови масла, мента или флорални аромати.

Говорейки за етерични масла, ако някога се окажете с лоша миризма и наоколо нямате дезодорант, етеричните масла са чудесни за убиване на бактерии и гъбички по кожата, които причиняват миризмата. Предпочитам да имам ментово масло под ръка по всяко време; то е добро за толкова много неща!

Не забравяйте, че можете да елиминирате повечето от телесната си миризма с ядене на една наистина здравословна диета. Един друг важен фактор е изборът ви на сапун. Отървете се от конвенционалните сапуни и преминете към биологични. Веднъж, след като бактериите върху кожата ви са отново в равновесие, ще забележите, че телесната ви миризма ще бъде значително намалена. Не ме разбирайте погрешно, все пак ще миришете като човек, но често ме питат какъв парфюм ползвам, когато не ползвам абсолютно нищо.

Ако имате нужда от повече информация за това какво представлява една здравословна диета, ние препоръчваме диета с 80% сурова храна.

Ако имате някакви изцяло естествени рецепти за дезодорант или вариации на този, които работят за вас, не се колебайте да споделите в раздела за коментари по-долу.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *