не-гмо-ябълки

Докато американският народ бива хранен насила с ГМО и праща петиции на правителството си за честно етикетиране на храните, други страни по света вече премахват трансгенните съставки от предлагането си на храни. Докато американците се молят да знаят какъв вид агрохимикали и ГМО се съдържат в храната им, руското правителство предприема исторически мерки за напълно премахване производството на генетично модифицирани храни.

Манипулирането на природата на генетично ниво и превръщането ѝ в собственост и печалба е начинът, по който биотехнологичната индустрия прави бизнес. Най-лошият биотехнологичен гигант Монсанто, който е със седалище в Сейнт Луис, на практика управлява правителствените агенции, които са били въведени, за да държат хората в безопасност. Оказва се, че агенциите за безопасност на правителството, особено Агенцията за храните и лекарствата (FDA), могат да бъдат превзети от мощни индустрии, за да благоприятстват корпоративни програми в САЩ и по света.

Една страна, която няма да се примири с това, е Русия.

Русия заема позиция срещу ГМО

Вицепремиерът Аркадий Дворкович направи публични новините на международна конференция по биотехнологии в руския град Киров. „Що се отнася до загрижеността относно генетично-модифицираните организми, ние взехме решение да не се използват никакви ГМО в хранителните производства.“ До средата на 2017 г. всички генетично модифицирани продукти, които могат да влязат в контакт с околната среда, трябва да бъдат вписани в регистрите на руското правителство. По това време, всичкото генетично модифицирано производство на храни ще спре, освобождавайки руските фермерите да произвеждат здравословна храна с непроменен състав.

През последните десет години, акциите на ГМО в Русия са паднали от 12% до 0,01 процента. Това е най-вече защото руското правителство не е инфилтрирано от биотехнологичната индустрия, както е в Америка. Агентите на Монсанто рутинно правят тайни споразумения с правителството на САЩ през годините, като най-голямата биотехнологична индустрия се стреми да прокарва генетично модифицирани организми и агрохимикали върху населението.

Ето един кратък списък на някои от оперативните работници на Монсанто, които са проникнали в правителството на САЩ:

  • Артър Хъл Хейс е бивш комисар на FDA, който е бил консултант на фирмата Searle’s Public Relations Firm, която в крайна сметка се слива с Монсанто.
  • Маргарет Милър е била назначена за заместник-директор на FDA през 1991 г. Тя също е  била топ учен на Монсанто, който е помогнал да се одобри рекомбинантния говежди растежен хормон в млечните продукти.
  • Майкъл Тейлър е бил назначен за заместник комисар по политиката на FDA от Обама през 2010 г. Той е служил и в офиса на Монсанто във Вашингтон и е работил като адвокат за Монсанто в продължение на седем години.
  • Кларънс Томас е бил назначен във Върховния съд на САЩ през 1991 г. Той е бивш адвокат на Монсанто, който никога не се е интересувал от химическото замърсяване на околната среда.
  • Д-р Вирджиния Уелдън е бивш член на Консултативния комитет Метаболизъм и ендокринна система на FDA, която също е работила като старши вицепрезидент за публична политика в Монсанто.
  • Ан Венеман е била назначена за ръководител на Американското министерство на земеделието (USDA) през 2001 година. Нейният предишен работодател е дъщерно дружество на Монсанто, наречено Calgene. Тя е служила на борда на директорите на Calgene.
  • Уилиам Д. Ръкелшаус е бил първият главен администратор на Агенцията за защита на околната среда (EPA). По-късно той става действащ директор на ФБР и заместник-генерален прокурор на САЩ. В частния сектор той е бил член на Съвета на директорите на Монсанто.
  • Ричард Дж. Махони е бил главен изпълнителен директор на Монсанто в продължение на 14 години. Той също така е бил член на Комитета за търговска политика на правителството на САЩ, управлявайки търговията към американски, съветски, японски и корейски търговски съвети.
  • Хилъри Р. Клинтън стана държавен секретар при Обама и се опитва да стане президент на САЩ. Предишният й опит включва работата й като адвокат на Монсанто за фирмата Rose Law Firm.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

By admin

4 thoughts on “Руското правителство ще обяви за незаконни всички ГМО хранителни продукти, за да защити здравето на гражданите”

Напиши коментар

Добави обява

×
×