чешма-тече-мивка-флуорид-кухня

Още през 30-те години учените решиха, че добавянето на флуорид към питейната вода ще предпази зъбите от кариеси. Бактериите в устата произвеждат киселина, когато се ядат сладки храни и тази киселина от своя страна уврежда повърхността на зъбите, отслабвайки ги и увеличавайки риска от кухини. Тези учени смятат, че флуоридът може да помогне за възстановяването и укрепването на зъбите и че осигуряването на „чести и постоянни контакти с ниски нива на флуорид“ чрез питейна вода би било добра идея.

Като оставим настрана факта, че има много малко доказателства, които да подкрепят тяхната теория, този „чест и постоянен контакт“ с флуорид има и други, отрицателни странични ефекти за човешкото тяло. Флуоридът е по-токсичен от оловото и е малко по-малко токсичен от арсена. Предозирането с него може да причини сериозно отравяне и в достатъчно големи дози дори да доведе до смърт. Не е остро предозиране, но естествените здравни специалисти са загрижени от дългосрочното, хронично излагане на флуорид. Както отбелязва Green Med Info, този вид експозиция може да причини калциране на епифизата, да втвърди артериите и да увеличи риска от хипотиреоидизъм, наред с други неща.

Въпреки това има добри новини: въпреки че е почти невъзможно напълно да се предотврати консумацията на флуорид, възможно е той да се детоксикира и да се отстрани от тялото. Ето как.

Йодът е отговорът

За съжаление, избягването на флуорид, дори ако имате наистина добър филтър за вода, който може да абсорбира нежелани елементи като флуорид и арсен, е почти невъзможно. Флуоридът е широко разпространен в нашата околна среда, често без да го осъзнаваме. Например, той присъства в антидепресантите Prozac; в плувните басейни или хидромасажни вани; замърсява печени хлебни изделия; пресни, конвенционално отглеждани продукти както и във всеки продукт, приготвен с вода, включително бира, студен чай, вино и бебешко адаптирано мляко. Списъкът продължава.

Тъй като флуоридът не е тежък метал, отстраняването му от тялото изисква различен подход. Флуоридът е част от семейството на минерали, известни като халиди, които се свързват с йодните рецептори в организма и изместват йода.

Green Med Info съобщи:

Единственият ефективен начин за детоксикация от перхлорат, флуорид или други халогениди е с йод. Хелатирането и други методи за детоксикация на тежки метали може да не са толкова ефективни.

Зареждането на тялото с йод измества флуорида от клетъчните рецептори и изпуска флуорида от тялото в урината.

Тялото ви не може да прави йод. Трябва да го вземете от храна или добавки. И за съжаление се оценява, че 74% от американците имат дефицит на този елемент.

Най-добрият източник на йод са водораслите. Морските зеленчуци като уакаме, нори, комбу (келп), араме и дулсе са най-богатите ядивни източници на йод. Само една супена лъжица сушени люспи съдържа около 750 мкг йод.

Йодните добавки се предлагат в търговската мрежа, но здравните специалисти препоръчват получаването му от хранителни източници, тъй като е по-малко вероятно да имат странични ефекти и позволява на тялото ви да абсорбира точно това, от което се нуждае.

Други богати източници на йод са морски дарове, кисело мляко, боровинки, ягоди (но внимавайте за пестицидните генномодифицирани сортове) и бял боб.

Детоксикирането от флуорид може да доведе до странични ефекти като главоболие и сърцебиене, но бъдете сигурни, че те ще отшумят. Също така е важно да осигурявате на черния дроб допълнителна подкрепа при детоксикацията, чрез пиене на много вода и ядене на храни, прочистващи черния дроб като ленено семе, куркума, чесън, бял трън, лимони, лайм и авокадо.

Проучванията показват също, че куркуминът в куркумата предпазва от вредните ефекти на флуорида и че тамаринд – тропическо дърво – драстично увеличава способността на организма да елиминира флуорида.

Автор: Tracey Watson

Източник: https://naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×