(NaturalNews)

Подаграта и артритът имат две общи неща. И двете причиняват болки в тялото, както и двете се влияят от мощните хранителни вещества, открити в черешите, способни да премахват болката. Черешите съдържат високи нива на антиоксиданти, антоцианини и хранителни вещества, известни с това, че облекчават болка, възпаление и скованост. Черешите принадлежат към уважаваната група от супер плодове, включително боровинки, акай, нар и лициум – всички, предоставящи изключително високи количества от тези обезболяващи съединения. Черешите са богати на полинутриенти и антоцианини, които всъщност дават на плода този богат, червеникаво-лилав цвят. Колкото по-тъмен е цветът, толкова е по-високо нивото на антиоксиданти.

Сурови или варени

Според Мичиганския университет (University of Michigan Health System) независимо дали черешите са сурови или варени, във всякаква форма те съдържат същите противовъзпалителни вещества. Те съобщават, че хората, консумиращи около 1/2 килограмa череши дневно, за период от четири седмици, забелязват значително облекчаване на болките в ставите. За да сте сигурни, че получавате всички важни съставки от варените череши, приемайте и сока, в който са се варили.

Консерви

Няма да сгрешите ако включите и черешите от консерва в листа си с  обезболяващи храни. Консервирани череши са били включени в изследванията, проведени в Мичиганския университет, и те също са показали голяма ефективност при намаляване на болки и страдания, свързани с мускулно-скелетни проблеми. Винаги дръжте няколко консерви с череши в килера си особено зимно време, когато е трудно да се намерят пресни. Това не включва мараскино (коктейлни черешки), чиито естествен химически състав се променя при консервиране и добавяне на захар.

Сок

Някои хора се кълнат в лечебните ефекти от пиенето на сок от вишна. Смята се, че вишните имат най-обезболяващо действие. Те са богати на калий, който може да помогне на тялото да създаде алкална среда и защити от ацидоза, която е благодатна почва за формиране на болести. Консумация на 1 чаша тръпчив вишнов сок дневно е приблизително еквивалентна на 1/2 килограм сурови или варени вишни. Сокът може да се разрежда с вода. Смесването на сок от черна череша и сок от вишна осигурява сладост, което прави напитката по-вкусна за някои хора.

Прах

Череша на прах предоставя бърз, портативен и лесен начин да се използват предимствата на черешите. Едно проучване през 2008 г. при животни, финансирано от Cherry Marketing Institute показва, че плъхове, получавали прах от сушени череши, имали значително намалени нива на възпаление в телата си. Освен това, когато на мишките е подавана храна от череши на прах, смесени с високо съдържание на мазнини, те наддавали на тегло със същата скорост като контролните животни.

Концентрат

Концентратът е просто черешов сок, при който излишната вода е отстранена. Той осигурява супер доза от обезболяващи вещества. Само 60 грама на ден, разреден с вода, може да предложи облекчение за болки в ставите и мускулите и облекчаване на агонизираща болка от подагра. Търсете концентрат от биологичното отглеждана череша, за да се гарантира липсата на пестициди и други химикали.

Добавки

Има разнообразие от добавки, които съдържат череши – капсули, течни екстракти и енергийни барове. Добавките от череши може да не лекуват артрит и подагра, но предлагат още един начин да се консумират най-важните химически вещества, които предлагат облекчение на болката. Някои добавки съдържат високи нива на антиоксиданти и кверцетин, както и витамин С и антоцианини. Дневната доза от екстракт от череши е 2000 мг, разделена на четири дози през целия ден, но най-добре е да се консултирате с лекар преди да приемате непознати добавки.

Автор: JB Bardot

Превод от английски на български

Източник: http://www.naturalnews.com/034479_cherries_gout_arthritis.html#ixzz2TmDmWjnq

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×